Wij maken affiliate toegankelijk!
Mixed content

Wat is mixed content en hoe voorkom je het?

De laatste jaren zijn webbrowsers steeds strenger gaan optreden tegen onbeveiligde websites. In 2018 werd het rode slotje geïntroduceerd voor websites die geen SSL-certificaat hadden. Een SSL-certificaat geeft aan dat een website een veilige verbinding heeft. Wanneer een website een veilige verbinding heeft zal de browser voor de URL van de website een groen slotje weergeven en de URL begint dan met https://, in plaats van http:// bij onbeveiligde verbindingen. 

Wanneer je een SSL-certificaat implementeert op je website, kan het echter voorkomen dat je website nog steeds deels onveilig is. Sommige pagina’s zullen dan geladen worden met https://, terwijl sommige onderdelen nog een onveilige verbinding hebben met http://. Op deze manier ontstaat er een veiligheidsrisico voor de gebruiker. 

Een onveilige website of een website met mixed content zal geen groen slotje krijgen in de URL-balk, maar een slotje met een uitroepteken of een informatie icoontje. Gebruikers worden gewaarschuwd dat de verbinding niet helemaal veilig is. Dit zorgt natuurlijk voor wantrouwen bij de bezoekers van je website, wat het aantal bezoekers en de conversie sterk zal doen dalen.

Websites met een onveilige verbinding worden steeds meer geblokkeerd door browsers zoals Chrome. Vanaf 17 februari 2020 begint Chrome met het geleidelijk aan stellen van nieuwe maatregelen tegen websites die mixed content hebben, waaronder het blokkeren van pagina’s die geen beveiligde verbinding hebben. Daardoor zal een website met mixed content een stuk minder goed functioneren, omdat sommige onderdelen niet meer zichtbaar zullen zijn voor de gebruiker. 

Het betekent dus eigenlijk kort gezegd dat, ondanks dat je website opgevraagd wordt via een beveiligde verbinding, bepaalde onderdelen, zoals video’s, afbeeldingen en nog veel meer alsnog ingeladen worden via een onbeveiligde verbinding. Dit is slecht voor de aantallen bezoekers op je website, de conversie en de hoeveelheid mensen die terugkeert naar je website, omdat het vertrouwen erg laag is. 

Hoe weet je of je mixed content op je website?

Je kunt je eigen website bezoeken via een browser. Je zult dan een melding krijgen als je mixed content tegenkomt. Deze melding wordt, zoals eerder gezegd, getoond in de URL-balk door middel van een informatie icoontje of een slotje met uitroepteken. Op deze manier kun je makkelijk zien of je website mixed content bevat. 

Ook kun je gebruikmaken van een SSL-checker. Dit is een tool die je website checkt op mixed content en je precies laat weten waar die mixed content dan zit. SSL-checkers kun je makkelijk op internet vinden, door gewoon te googelen op “SSL-checker”. 

Het handmatig opzoeken van de mixed content op je website is een tijdrovende klus. Je kunt het wel zelf doen. In Google Chrome kun je op de rechtermuisknop klikken en vervolgens op inspecteren. Je zult een menu zien waar je het kopje console aan kunt klikken. Onder dit kopje vind je alle onderdelen van de website die via een http-verbinding geladen wordt. 

Hoe voorkom je mixed content?

Het voorkomen van mixed content is ontzettend lastig. Als je je affiliate websites maakt via WordPress, is dit zelfs bijna onmogelijk. Je moet alle mixed content dan handmatig vervangen voor beveiligde content, of werken met plugins die de content via een beveilige server oproepen. Dit alles kost veel tijd en moeite en zulke plugings hebben ook nog eens negatief effect op de laadtijd van je website.

Stellia CMS is het enige platform waar je je website makkelijk 100% mixed content vrij kunt maken. Dat doen we door geen enkel SSL-certificaat toe te laten die niet helemaal in orde is. Een SSL-certificaat is volgens ons te vergelijken met een DNA streng. Een klein foutje in een DNA streng hoeft niet schadelijk te zijn voor een mens. Er kunnen mutaties optreden, waardoor een mens bijvoorbeeld blauwe ogen krijgt in plaats van bruine ogen. Dit zijn onschuldige mutaties die geen schadelijke effecten hebben.

Een foutje in een DNA streng kan echter ook andere mutaties veroorzaken, zoals het ontstaan van een erge ziekte. Dit is, natuurlijk, wel ontzettend schadelijk voor een mens en kan zelfs dodelijk zijn. Ook al is de kans klein dat zo’n klein foutje in het DNA zorgt voor een erge ziekte, kan het nog altijd gebeuren.

Dat is waarom we bij Stellia geen enkel beschadigd SSL-certificaat toelaten. Een klein foutje of beschadiging hoeft geen schadelijke effecten te hebben op een website. Het kan onschuldig zijn. Maar het kan ook zomaar het einde van je website betekenen, of onveiligheid voor de bezoekers op je website. 

Hoe gaan wij dan om met advertenties?

Wanneer je een advertentie wil plaatsen op een normale website, zoals een WordPress website, upload je een klein scriptje met een afbeelding en een link. De link zit dan vast aan de afbeelding en die afbeelding wordt vaak opgeroepen via een, externe, onveilige server.

Bij Stellia moet je je afbeelding en link allebei apart uploaden op de server van Stellia. Zo zorgen wij ervoor dat de afbeelding en de link allebei opgeroepen worden via de servers van Stellia, in plaats van via een externe server. Zo wordt je afbeelding altijd opgeroepen via een beveiligde verbinding en kun je nooit last hebben van mixed content!

Dit is de zorgplicht die wij bij Stellia voelen voor onze klanten: het zorgen voor veilige, goed werkende websites. We doen er alles aan om te zorgen dat jij op een verantwoorde, veilige manier kan beginnen aan affiliate marketing, zonder dat je voor nare verassingen komt te staan. We zorgen voor websites met volledige SSL-certificatie. We garanderen jouw veiligheid én die van de bezoekers van je website. Als een klant je website niet vertrouwt, bijvoorbeeld omdat je SSL-certificaat niet in orde is, koopt een klant ook niks via je website en verdien jij geen geld. Dat probleem heeft Stellia voor je opgelost!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *