Wij maken affiliate toegankelijk!

Wat verdien je met affiliate marketing?

Een van de meest gestelde vragen van beginnende publishers is wat ze nou eigenlijk kunnen verdienen met hun websites. Dankzij de rekentool op de site van Stellia kun je nu een goede schatting maken van jouw inkomsten als publisher. Je vult simpelweg in wat je denkt te gaan bereiken en de tool berekent voor jou wat je gaat verdienen. Hoe werkt het?

Natuurlijk is dit geen precieze schatting. Er zijn namelijk een hele hoop factoren die invloed hebben op je uiteindelijke inkomen, zoals de hoeveelheid tijd die je in affiliate marketingwebsites steekt, de tijd die je steekt in het schrijven blogs, je SEO en soms ook gewoon een beetje geluk. Maar, toch kun je best een redelijk beeld krijgen van de mogelijkheden van affiliate marketing.

Je vindt de rekentool op de site van Stellia. Wanneer je de rekentool opent zie je meteen een voorbeeldberekening. Er staan een aantal termen in die belangrijk zijn voor de affiliate marketeer en die ook jij dus moet kennen. Belangrijk is dat de rekentool een inkomen geeft van één website. Het is natuurlijk zo, dat hoe meer websites je hebt, hoe meer je verdient.

In het voorbeeld wordt uitgegaan van een bereik van ongeveer duizend bezoekers per maand. Dat is natuurlijk niet representatief voor een beginner. Om dit aantal te bereiken zul je eerst wat tijd moeten steken in je websites.

Vervolgens zie je het aantal pagina bezoeken per bezoeker. Oftewel, hoeveel pagina’s van je website bezoekt één bezoeker gemiddeld? In het voorbeeld staat dit op 3.

Daar onder staat de click through rate of CTR. Dit is een belangrijke term voor publishers. Dit geeft namelijk aan hoeveel van de bezoekers van jouw website ook echt doorgeklikt hebben naar de website van de adverteerder. Alleen aan deze mensen kun je geld verdienen, en dan alleen als zij iets kopen. De CTR is meestal ongeveer 1%.

Dan komen we bij conversion rate. Dat is het aantal bezoekers van jouw site die doorgeklikt hebben én iets gekocht hebben. Dit zijn de mensen aan wie jij geld gaat verdienen. Dit is ongeveer 1,5%.

Als laatste hebben we de comissie per lead/sale, oftewel: hoeveel verdien je als publisher aan één sale. Dat bedrag is meestal tussen de 5% en 10% van het aankoopbedrag, in dit geval vastgesteld op 5 euro.

Met de gemiddeldes in dit voorbeeld zie je dat één website je al zo’n 225 euro per maand op kan leveren. Denk jij nou dat je websites het veel beter gaan doen? Vul dan eens je eigen geschatte waarden in. Zo heb je een beeld van wat je kunt verwachten van je affiliate websites en hoeveel je eraan kunt verdienen.

Het mooie van Stellia is dat de pakketten niet één website aanbieden, maar minimaal tien. Je kunt je voorstellen dat als één website je 225 euro per maand oplevert, 10 succesvolle sites je misschien wel een maandinkomen opleveren waar je van rond kunt komen. In de affiliate marketing geldt: massa is kassa. Hoe meer sites je hebt, hoe harder het zal gaan met je inkomsten, want, hoe meer sites je hebt, hoe groter de kans dat een aantal van die sites succesvol zijn.

Start een affiliate site