Wij maken affiliate toegankelijk!

SEO-titel en omschrijving toevoegen aan je website

De SEO-titel en omschrijvingen van je website zijn heel erg belangrijk. Deze twee dingen kunnen je enorm helpen met je vindbaarheid op Google. Wat zijn de SEO-titel en omschrijving?

Wanneer je iets opzoekt op Google, krijg je een hele hoop resultaten te zien. Deze resultaten bestaan eigenlijk altijd uit een titel en een korte omschrijving van de website. De titel en de omschrijving van je website is waar we het in dit artikel over gaan hebben.

Omdat deze twee dingen vrij makkelijk zijn om te doen, gaan veel mensen er eigenlijk te snel doorheen. Maar, het mag dan misschien makkelijk zijn, dat wil niet zeggen dat het onbelangrijk is. Met die kleine stukjes tekst die er staan moet je eigenlijk mensen naar je website lokken. Het is een eerste indruk van je website en je wil natuurlijk dat de eerste indruk goed is. Hoe schrijf je nou een goede SEO-titel en omschrijving?

De SEO-titel van je website kun je het beste kort en duidelijk houden. Zorg dat mensen meteen weten om wie en wat het gaat. Ben je een schoenenwinkel in amsterdam? Dan is een SEO-titel zoals: “sneakersamsterdam.nl – dé schoenenwinkel van Amsterdam!”, al meer dan voldoende. Het beschrijft wie je bent, wat je doet en er zitten twee van je zoekwoorden in.

Een te lange SEO-titel is niet handig. Als je SEO-titel een hele lange zin is, zullen mensen meteen afhaken en niet op je website klikken. Hou er rekening mee dat mensen op het internet over het algemeen lui zijn. Ze hebben een schat aan informatie, waar ze alleen maar een paar keer voor hoeven klikken. Mensen zijn dan niet geneigd om veel moeite te doen om een bepaalde website te vinden of je lange titels en omschrijvingen te lezen. Daarom kan je titels het beste ongeveer 55 tekens lang maken.

In je omschrijving wil je mensen iets meer informatie geven over je website en je bedrijf. Wat zijn je Unique Selling Points (USP)? Waarin onderscheid jij je van de rest van de schoenenwinkels in Amsterdam? Denk bijvoorbeeld aan de laagste prijzen, de beste service, exclusieve merken, etc. op deze manier weet een klant wat hij/zij aan jou heeft en zal diegene eerder op jouw website klikken, als dit bij diegene aansluit.

Ook slim is om gewoon te kijken hoe andere websites uit dezelfde niche het doen. Welke beschrijving en titel van een andere website spreekt jou aan? Waar zou je geneigd zijn te klikken? Kijk dan goed hoe deze in elkaar zitten en probeer op ongeveer dezelfde manier te schrijven.

Een SEO-titel en omschrijving toevoegen op Stellia is eenvoudig. Via het kopje “vindbaarheid” kun je naar “SEO-titel en omschrijving”. Hier zie je een simpele pagina, waarop je heel makkelijk gewoon je tekst kunt typen en opslaan. Typ hier de tekst die je bedacht hebt voor jouw website.

Niet alleen de SEO-titel van je hele pagina kan aangepast worden, maar ook voor de rubrieken en sub rubrieken. Dit ziet er ook beter uit in Google. Klik dan bij je rubrieken op het bewerkingstekentje en je kunt een titel en omschrijving typen. Ook dit kan een potentiele klant zien wanneer ze jouw website tegenkomen in hun zoekresultaten.

Start een affiliate site