Wij maken affiliate toegankelijk!

SEO tip: product taggs toevoegen op je webshop

In dit artikel lees je tips over product tags. Met een product tag zorg je ervoor dat mensen je webshop kunnen vinden op specifieke zoektermen. Stel je hebt een shop met schoenen en iemand wil groene, lage sneakers kopen. Dan zou een geschikte product tag dus zijn: groene lage sneakers.

Het is slim om wel zo veel mogelijk verschillende specifieke product tags toe te voegen aan je website. Zo kun je altijd gevonden worden, wat iemand ook googelt. Heb je bijvoorbeeld een webshop die schoenen verkoopt? Voeg dan niet alleen de product tag “lage groene sneakers” toe, maar ook “lage paarse sneakers”, “lage rode sneakers”, “hoge groene sneakers”, etc.

Zorg dat je product tags niet te algemeen zijn, maar maak ze best wel specifiek. Zo word je eerder gevonden wanneer iemand specifieke wensen heeft voor een bepaald product.

Naast de specifieke zoekwoorden zijn product tags ook handig om een product wat onder twee categorieën valt samen te laten smelten. Dit doe je op Stellia door naar het kopje vindbaarheid te gaan en vervolgens “producttags” aan te klikken. Je ziet dan een button waarmee je tags toe kunt voegen. Het enige wat je dan nog hoeft te doen is je tags toevoegen en ze opslaan.

Product tags vergroten de vindbaarheid van je winkel, geven je een betere SEO-ranking en op die manier krijg je meer bezoekers en meer sales. Het is zeker de moeite waard om even toe te voegen aan je website, al helemaal omdat het nog geen 10 minuten duurt.

Start een affiliate site