Wij maken affiliate toegankelijk!

SEO strategie: linkbuilding (2020)

In dit artikel ga je lezen over iets zeer belangrijks voor affiliate marketing: linkbuilding. Met linkbuilding zorg je ervoor dat je website hoog scoort op Google, je meer bezoekers krijgt en je website goed gevonden wordt. Werken aan linkbuilding is geen hogere wiskunde, maar het is wel belangrijk dat je er gewoon mee bezig gaat en tijd in steekt.

Binnen linkbuilding kennen we twee vormen: externe- en interne linkbuilding. Externe linkbuilding werkt heel eenvoudig. Je gaat op zoek naar websites die relevant zijn en betrekking hebben tot je eigen website en je zorgt ervoor dat zij een linkje plaatsen op hun website naar jouw website. Je zorgt dus dat een website jouw website aanraadt. Als je sportartikelen verkoopt, is het niet slim om te gaan linkbuilden met een website die vakanties verkoopt. Het is beter om een website te kiezen die relevant is voor die van jou.

Je kunt een website een link laten plaatsen door hier om te vragen. Je kunt dan bijvoorbeeld betalen om een link te laten plaatsen in een nieuwe blog op de website, of je ruilt een linkje. Dit houdt in dat de eigenaar van een website een blog schrijft met jouw link en dat jij een blog schrijft met de link naar de website van de ander. Op die manier help je elkaar en scoor je allebei hoger.

Zoek dus naar websites of blogs die relevant zijn voor je website. Stuur een mailtje om te informeren naar de mogelijkheden voor het ruilen van een linkje of een linkje laten plaatsen. Dit kan heel kort en simpel zijn, zolang je maar duidelijk bent.

Een andere manier van linkbuilding, interne linkbuilding, heeft ook hele goede resultaten. Als je zelf vaak blogt, bijvoorbeeld één keer per week of zelfs vaker, is het handig om in die blogs links te plaatsen naar andere pagina’s van je eigen website. Als je een blog schrijft over een bepaald product, kun je bijvoorbeeld linken naar dat product.

Die twee manieren van linkbuilding werken allebei hartstikke goed en zijn ontzettend handig om je website hoger te laten scoren en meer bezoekers te laten trekken. Zo verbeter je de vindbaarheid van je websites in Google en verdien je meer.

Als je heel veel sites hebt, is het natuurlijk lastig om voor al die websites te gaan linkbuilden. Zorg dan in ieder geval dat je linkbuilding gebruikt voor de website die het al goed doen en die al goed scoren. Zo gaan die websites nog beter scoren en verdien je nog meer.

Als je zelf meerdere websites hebt in dezelfde niche, kun je ook met al die verschillende sites linkbuilden. Als je al die website naar elkaar laat linken, werkt dit ook al heel goed voor de SEO én het kost je geen geld. Schrijf dan gewoon blogs met links naar de andere websites en plaats die op een van je websites.

Start een affiliate site