Wij maken affiliate toegankelijk!

Omgaan met concurrentie in de affiliate marketing

In dit artikel, en de bijbehorende video, lees je over de concurrentie in affiliate marketing. Hoeveel concurrentie is er eigenlijk in affiliate marketing? En hoe ga je goed en effectief de concurrentie aan met de andere affiliate marketeers?

Hoeveel concurrentie is er?

Als je ongeveer 8 tot 10 jaar geleden begonnen bent met affiliate marketing weet je dat er nog ontzettend veel kansen lagen om snel online geld te verdienen met affiliate marketing, omdat er simpelweg weinig concurrentie was. Het lastige van die tijd was wel dat er nog maar weinig adverteerders waren en dat platforms zoals Stellia, waarop je heel makkelijk veel sites kunt maken, nog niet bestonden.

In die tijd moest je dus echt wel wat technische kennis hebben om een goede, mooie affiliate website op te bouwen en in de lucht te krijgen. Het was vroeger niet makkelijker om te beginnen, maar als je die technische kennis had, kon je wel makkelijker geld verdienen als publisher.

In deze tijd wordt het een stuk makkelijker om te beginnen als publisher, bijvoorbeeld door platforms zoals Stellia, maar zelfs via WordPress wordt het steeds makkelijker om websites te maken en te lanceren. Dit zorgt voor meer concurrentie en een lagere kans om snel succesvol te worden.

Hoe ga je de concurrentie aan?

Wat veel mensen doen is zich aanmelden bij netwerken zoals TradeTracker, hier een adverteerder vinden en die gebruiken voor hun website. als iedereen dezelfde adverteerders heeft, is het moeilijk om te beginnen met affiliate marketing, omdat de concurrentie bij die adverteerders hoog is.

Het is dus belangrijk om veel verschillende adverteerders te hebben, maar vooral adverteerders te vinden die nog niet veel gebruikt worden. Dit kun je doen door goed te zoeken bij de netwerken. Niet alleen Tradetracker, maar ook Daisycon en anderen hebben genoeg adverteerders die nog niet veel gebruikt worden. Zoek in het begin dus vooral naar deze adverteerders.

Het is namelijk zo, dat hoe originelere adverteerders je hebt, hoe makkelijker het is om de concurrentiestrijd aan te gaan en hoe sneller je zult groeien als concurrent voor andere webshops.

Daarnaast kun je je onderscheiden door je websites. Het maken van unieke content en teksten zorgt ervoor dat je opvalt tussen alle andere websites, maar ook het bijhouden en updaten van je websites, bijvoorbeeld door elke week nieuwe rubrieken en producten toe te voegen, zorgt ervoor dat je beter de concurrentie aan kunt gaan.

Natuurlijk heb je de concurrentiestrijd met andere webshops niet binnen een paar dagen gewonnen, maar als je doorzet en niet opgeeft zul je zien dat je uiteindelijk zeker kunt winnen in die concurrentiestrijd. Heb je dit eenmaal gewonnen en ben je een van de grootste binnen je niche, dan ga je meer sales maken en krijg je constantere sales. Je krijgt bijvoorbeeld ongeveer 100 sales per maand, in plaats van de ene maand 300 en de andere maand 50.

Kortom, de concurrentie binnen affiliate marketing wordt steeds groter. Dit betekent dat je creatief moet zijn met het vinden van adverteerders die nog niet veel gebruikt worden en je moet richten op het onderscheiden van jouw website tussen alle andere websites binnen je niche. Dit doe je door je website goed bij te houden en unieke content te maken voor je website.

Start een affiliate site