Wij maken affiliate toegankelijk!

Je site toevoegen aan Google

In dit artikel lees je hoe Google Ping werkt en wat het doet voor je website. Zoals waarschijnlijk wel hebt gezien, heeft Stellia een ingebouwde Ping functie. Die houdt in dat als je website klaar is, je alleen maar die ping functie aan hoeft te zetten en Google je website automatisch gaat indexeren. Alleen als je website geïndexeerd is kan deze gevonden worden via de zoekmachine van Google. Houd er rekening mee dat er soms wel een paar weken overheen kan gaan voor je website geïndexeerd is door Google en dit dus weken zijn waarin je website nog niet gevonden kan worden.

Het is belangrijk om rekening te houden met een paar dingen bij het pingen. Het is belangrijk dat je hele website af is, voor je hem gaat pingen op Google. Dat houdt dus in dat alle rubrieken erin moeten staan, alle adverteerders toegevoegd zijn. Kortom, alles compleet in orde. Wanneer je namelijk eerst op de Ping knop drukt en daarna nog van alles gaat veranderen, krijgt je website veel error pagina’s op Google. Dat wil je voorkomen, want het zorgt natuurlijk voor veel minder sales. Zorg er dus echt voor dat alles af is.

Wat wel weer gunstig is voor je website is het toevoegen van rubrieken en adverteerders nadat je op de Ping knop hebt gedrukt. Dat kan altijd. Met verwijderen van rubrieken en adverteerders moet je oppassen, daardoor krijg je foutmeldingen.

Google belooft helaas niet dat je website geïndexeerd kan worden. Je kunt checken of je site geïndexeerd is door in de zoekbalk in te typen site:jewebsitenaam.nl. Zo kun je precies zien welke van je pagina’s geïndexeerd worden en welke niet. Als je dit weet kun je de pagina’s die wel geïndexeerd zijn optimaliseren en hoef je daar minder aandacht voor te besteden aan de pagina’s die niet geïndexeerd zijn.

Start een affiliate site