Wij maken affiliate toegankelijk!

Is affiliate marketing moeilijk?

In dit artikel ga je antwoord krijgen op de vraag: “is affiliate marketing moeilijk?”. Ook kun je de bijbehorende video kijken. Het is een vraag die veel mensen stellen en die veel gezocht wordt. Deze vraag is iets wat veel mensen graag willen weten voor ze beginnen met affiliate marketing.

Als eerste is het belangrijk om te stellen dat affiliate marketing, in theorie, vrij eenvoudig is. In theorie is het een van de makkelijkste bedrijven die je kunt starten, zonder dat je vooraf kennis nodig hebt over allerlei technische zaken.

Om zelf te zien of affiliate marketing moeilijk is, kun je bij Stellia een gratis demonstratie aanvragen en een gratis proefaccount aanmaken. Zo zie je zelf wat er precies allemaal komt kijken bij affiliate marketing.

Maar, het is wel moeilijk om echt succesvol te worden met affiliate marketing. De moeilijkheid zit hem dan ook vooral in tijd, zoals je waarschijnlijk wel weet als je wil beginnen met affiliate marketing. De weg naar je eerste commissie is ontzettend lang en kan wel maanden duren. Natuurlijk zijn er ook mensen die al binnen een aantal weken een sale hebben, maar het kan ook wel een half jaar duren.

Veel mensen hebben niet snel een sale, terwijl ze er wel veel tijd in stoppen. Dat kan ontzettend demotiverend werken. Mensen stoppen dan al snel, terwijl dat eigenlijk heel erg zonde is.

Belangrijk is dus om de motivatie vast te houden. De motivatie om door te gaan, teksten te blijven schrijven, of teksten uitbesteden en vooral ook te blijven leren. Wat kun je doen om meer bezoekers op je site te krijgen? Hoe ga je de marketing van je website aanpakken? Wat kan je doen om meer conversie te krijgen? Wat voor nieuwe sites moet je maken? Etc.

Dit is niet moeilijk. Je hoeft hier geen cursussen, studies, etc. voor te doen. Wel kost dit simpelweg tijd en aandacht, zonder dat je er in eerste instantie iets voor terug verdient. Dat maakt affiliate marketing vooral mentaal lastig, omdat je niet altijd dat geduld hebt om door te zetten.

Ook is affiliate marketing makkelijk te combineren met ander werk. Je kunt naast een reguliere baan makkelijk werken aan je websites en zo toewerken naar een mooi inkomen.

Is affiliate marketing dus moeilijk? Nee. Is het moeilijk om succesvol te worden? Ja. Mar, met doorzettingsvermogen en geduld komt iedereen er!

Start een affiliate site