Wij maken affiliate toegankelijk!

Dit is waarom veel beginnende affiliates stoppen

Dit artikel gaat over het aantal opgevers in affiliate marketing. Je kunt ook de bijbehorende video bekijken voor een uitleg over dit onderwerp.

Een groot deel van de beginners stopt al met affiliate marketing na 2 of 3 maanden. Na ongeveer 6 of 7 maanden stopt nog eens een groot deel van de beginnende publishers, omdat ze te hoge verwachtingen hadden. Daarom lees je hier wat je kunt verwachten als beginnend affiliate marketeer.

Het probleem ligt vooral bij alle YouTubers, Influencers en andere mensen op sociale media die zeggen dat je snel online geld kunt verdienen. Zij beweren dat je na een jaar 10.000/maand kunt gaan verdienen. Dit is simpelweg niet realistisch.

Veel realistischer is het om na ongeveer een half jaar een paar honderd euro/maand bij te gaan verdienen. Als je daarop voort gaat bouwen en opschalen kun je er na een aantal jaren misschien wel van leven. Dat gaat dan nog steeds niet om 10.000 euro per maand, maar gewoon 2.000 tot 4.000/maand.

Beginnende affiliates mogen echter al wel blij zijn als ze een paar honderd euro bij verdienen. Het kost namelijk tijd en geld om te groeien als affiliate en dat is iets wat veel beginners nog niet zo veel hebben.

Hoe komt het nou dat mensen zo snel opgeven? Dat is puur omdat het niet in ons systeem zit om iets te doen waar we niet meteen voor beloond te worden. Al vanaf de kleuterschool zijn we gewend meteen beloond te worden voor bepaalde dingen die we doen, zoals een sticker of een krul als je een som uitrekent. Toetsen maken wordt beloond met cijfers.

Ook sociale media dragen bij aan dit gevoel. Wanneer je een foto post krijg je namelijk meestal al binnen een paar minute likes en comments. Dit trekt helemaal door tot in het volwassen leven, waar je per maand precies weet hoeveel je betaald gaat krijgen voor de dingen die je doet. Het zit dus niet in ons systeem om te werken voor iets waar we op korte termijn niks voor terug krijgen.

Bij affiliate marketing is het nu eenmaal wel zo dat je in het begin gewoon tijd moet investeren, zonder daar op de korte termijn iets voor terug te krijgen. Het maken en onderhouden van websites, schrijven teksten, verbeteren van SEO, adverteerders toevoegen en nog veel meer kost gewoon tijd, zonder dat je er de eerste maanden iets voor terug krijgt.

Pas daarna wordt het relevant te kijken hoeveel je kunt gaan verdienen. Hoe langer je bezig bent, hoe meer je verdient en pas na een aantal maanden zal je waarschijnlijk de vruchten plukken van je harde werk. Dat is de reden dat veel beginners na korte tijd opgeven en het is iets om rekening mee te houden als je erover na zit te denken om te beginnen als affiliate.

Stellia is graag eerlijk en transparant en lokt geen mensen met enorme geldbedragen. Dit is simpelweg niet realistisch en levert ons geen duurzame klanten op. We steken in het begin veel tijd in het op weg helpen van nieuwe klanten, zodat zij op de lange termijn succesvol worden en we een klant niet al na 3 maanden kwijt zijn.

Start een affiliate site