Wij maken affiliate toegankelijk!

BLOGS schrijven voor je affiliate websites

In dit artikel ga je lezen wat nou het nut is van het schrijven van een blog voor je affiliate webshops. Je kunt natuurlijk ook de bijbehorende video bekijken.

Wat is nou het nut van het schrijven van een blog? Blogs zorgen ervoor dat je website beter gevonden wordt op Google. Dit heeft te maken met de SEO of zoekmachine optimalisatie van je website. Hoe beter de SEO is, hoe beter je website gevonden zal worden.

Hoe schrijf je nu precies een goede blog? Dat heeft met een aantal dingen te maken. Een van die dingen is de lengte van je blog. Over het algemeen wordt gezegd dat 1200 woorden de ideale lengte is voor een blog, maar alles van 1000 woorden of meer is eigenlijk prima.

Ten tweede, en nog belangrijker, is de inhoud van je blog. Je moet zorgen dat de content die je op je website plaatst goed past bij je website zelf. Heb je bijvoorbeeld een webshop waarin je schoenen verkoopt? Ga dan geen blogs schrijven over huisdieren.

Dit kun je wel vrij breed aanpakken, want de blog hoeft maar te passen bij de niche en niet alleen de producten op je site. Heb je bijvoorbeeld een webshop waarin je schoenen verkoopt? Dan kun je natuurlijk wel een blog schrijven over de nieuwste nike schoenen, ookal verkoop je die zelf niet.

Ook belangrijk is om te zorgen dat er geen spelfouten in je blog staan. Waarschijnlijk ben je geen ervaren schrijver en schrijf je blogs vooral om je vindbaarheid te verbeteren. Dan kan het nog wel eens voorkomen dat er een aantal spelfouten in je blog sluipen. Dit zorgt ervoor dat mensen je natuurlijk minder vertrouwen en minder gaan kopen.

Dan is de structuur van je blog ook belangrijk. Maak je blog overzichtelijk en “hapklaar”. Dat betekent dat je de tekst verdeelt in een aantal verschillende, korte blokjes tekst. Zo is een tekst overzichtelijker en zullen klanten hem eerder willen lezen.

Ook is een goede leesstructuur en leesbaarheid van je blog beter voor je SEO. Ziet Google namelijk dat je alleen maar hele lappen tekst op je website hebt? Dan zullen ze je minder hoog ranken.

Daarop sluit het gebruik van tussenkopjes aan. Ook dit is een manier van het overzichtelijk en leesbaar maken van je blog. Ook kunnen klanten zo beter zien waar de tekst over gaat en kunnen ze beter zoeken waar ze naar op zoek zijn. Tussenkopjes zijn ook belangrijk voor je SEO, aangezien deze ook gevonden kunnen worden op Google.

Zoekwoorden zijn eigenlijk het belangrijkste voor je blogs. Gebruik een gratis website om zoekwoorden te vinden, zoals Ubersuggest Neil Patel, en zoek een interessant onderwerp voor je blog die ook nog veel gezocht wordt. Dit kun je verwerken in je blog en zo wordt je blog goed gevonden.

Op Stellia kun je het beste bij elk product eerst een kort tekstje/blogje plaatsen van 500 woorden. Dit doe je onder de producten. Heb je dat gedaan, dan kun je blogs gaan schrijven. Hiervoor heeft Stellia een speciale functie, zodat je een hele blogrubriek kunt hebben met verschillende blogs. Ook biedt Stellia de optie om je blogs in te plannen en op een bepaald tijdstip te publiceren.

Als je blogs gaat schrijven, is het verstandig om minimaal één keer per week een blog te publiceren. Zo bereik je het meeste resultaat. Je kunt het natuurlijk ook uitbesteden aan een tekstschrijver. Vaak kun je voor een klein bedrag al een goede blog krijgen. Zo heb jij goede blogs en bespaar je tijd.

Met deze tips en regelmatig een blog op je website, gaat je website hard groeien en zul je zien dat je steeds meer bezoekers en sales krijgt.

Start een affiliate site