Wij maken affiliate toegankelijk!

Affiliate webshops promoten op sociale media

In dit artikel ga je lezen over het gebruik van sociale media voor de promotie van je affiliate webshops. Je kunt natuurlijk ook de bijbehorende video bekijken.

Het is zo dat sociale media super nuttig kan zijn om je affiliate website beter te laten scoren, meer websitebezoekers aan te trekken en hier uiteindelijk ook meer sales door te gaan krijgen. Wil je beginnen met promoten op sociale media, dan moet je wel een hele goede strategie hebben. Als je het één keer doet en het dan laat verwateren, heeft het natuurlijk geen zin om sociale media te gebruiken.

Wat wij zijn, is dat veel affiliate marketeers een social mediapagina aanmaken voor hun website, hier een aantal weken fanatiek mee bezig zijn en het vervolgens laten verwateren. Dit is natuurlijk hartstikke zonde van de tijd die je steekt in de sociale media, en misschien zelfs het geld. Als je wil beginnen is het dan ook slim om een plan te maken.

Je kunt bijvoorbeeld voor jezelf een schema maken, waarin je aangeeft dat je één keer per dag iets post, of een bepaald aantal keer per week. Zorg dat je zo’n schema hebt én dat je je eraan houdt.

Daarnaast kun je natuurlijk nog andere strategieën gebruiken, zoals massaal andere mensen volgen, betaald adverteren, etc. Als je dit goed doet, is het haalbaar om na verloop van tijd een mooi merk op te bouwen op sociale media. Misschien kun je zelfs een van je posts viral laten gaan, wat natuurlijk al helemaal super goed is voor je sales en je zichtbaarheid.

De meeste stellia-gebruikers hebben vrij veel websites, en voor hen is het dan ook niet te doen om voor elke website een social mediaaccount bij te houden. Daarom raden wij aan om alléén sociale media pagina’s te maken bij websites die origineel zijn en die echt een specifieke niche zijn. Stel dat je drones verkoopt, of 3D-printers die betaalbaar zijn voor consumenten, dan heb je een vrij origineel product. Het kan dan slim zijn om betaald te gaan adverteren, omdat advertenties van 3D-printers bijna nooit voorbijkomen bij de meeste mensen.

Zo krijg je veel meer website bezoekers en ook meer sales. Hetzelfde geldt voor vakantie websites. Vakantie websites zijn een van de lastigste affiliate websites, maar door gebruik te maken van sociale media kan dit een stuk makkelijker worden.

Kortom, wil je beginnen met promoten op sociale media? Maak een plan, laat je account niet verwateren en kies goed welke websites je wil promoten. Dan kan het gebruik van social media een flinke boost geven aan je sales.

Start een affiliate site