Wij maken affiliate toegankelijk!

Affiliate marketing VS Dropshipping in Nederland

In dit artikel ga je lezen over het verschil tussen dropshipping en affiliate marketing. Het kan namelijk zo zijn dat je nog niet bekend bent met het verschil tussen deze twee vormen van marketing. Je kunt ook de bijbehorende video kijken.

Pas op de gevaren van dropshipping

Dropshipping is de laatste tijd erg populair geworden. Dit komt vooral door de vele cursussen die aangeboden worden over dropshipping en alle advertenties die je ziet voor dropshipping. Dropshipping houdt in dat je een eigen website maakt voor producten van een buitenlandse leverancier. Als je op een dropshipping website bijvoorbeeld een tent koopt, zet de verkoper van die tent zo’n bestelling door naar een leverancier, uit bijvoorbeeld China, en die verzendt het product direct naar de klant.

Als dropshipper heb je dus alleen een website, maar geen voorraad. Ook hoef je je niet bezig te houden met de verzending van producten. Het enige wat je hoeft te doen is een bestelling doorgeven.

Dit is meteen het grootste verschil met affiliate marketing. Wanneer iemand iets van je website koopt bij affiliate marketing, heb je niet zelf een bestelpagina. Het enige wat jij doet, is een klant doorsturen naar de bestelpagina van je adverteerder. Zo ben je niet verantwoordelijk voor klantcontact, afrekenen van bestellingen, etc., wat bij dropshipping wel zo is.

Het grootste voordeel van affiliate marketing is de toegankelijkheid. Je hoeft je geen zorgen te maken om je productvoorraad, retourzendingen en nog veel meer. Het enige wat je hoeft te doen is een website maken, in de lucht gooien en vullen met content.

Het nadeel van affiliate marketing is dat het lang duurt voor je goed verdient. Met dropshipping kan het zomaar zijn dat je na een aantal maanden al flink verdiend. Hier zitten vaak wel haken en ogen aan, omdat het niet zo makkelijk is als het lijkt.

Als beginnend ondernemer moet je zelf een weloverwogen keuze maken voor welke vorm van Ecommerce je wil gaan doen. Houdt hierbij in gedachten dat affiliate marketing veel toegankelijker is voor beginners.

Start een affiliate site