Wij maken affiliate toegankelijk!

Affiliate marketing tips voor meer sales 2020

In dit artikel ga je de beste tips lezen om meer sales te halen. Hoe schaal je je websites op en blijf je groeien in je sales? Wij geven je 5 handige tips.

1. blogs schrijven
Het is belangrijk om organisch verkeer te generen voor je website. Dat betekent dat mensen je makkelijk via Google kunnen vinden. Dit doe je het beste door het schrijven van blogs over je website, je niche, je producten of je branche. Je bent ook niet klaar met een tekstje van 400 woorden. Een goed scorende blog heeft meer dan 1000 woorden en is kwalitatief en inhoudelijk sterk. Dat is de beste manier om meer verkeer te generen voor je website. Dit kun je natuurlijk ook uitbesteden als je er zelf niet goed in bent of geen ervaring in hebt. Kies dan een jonge, minder ervaren schrijver, deze zal namelijk een stuk goedkoper zijn.

2. websites bijhouden
Als je volle goede moed begint met het bouwen van websites, maar ze vervolgens niet onderhoudt, bijwerkt of bijhoudt ga je weinig sales genereren. Google ziet dat je inactief bent en zal je dus ook niet snel hoog in de ranking laten zien. Daarom is het belangrijk om je website goed bij te houden en steeds nieuwe rubrieken en producten toe te voegen. Door dit te doen ziet Google dat je actief bent en zal je omhooggooien in de ranking. Ook is je aanbod groter en is de kans dat je een product gaat verkopen dus ook groter. Dit leidt uiteindelijk tot meer sales.

3. websites promoten via andere platforms
Door je website te promoten via andere platforms kun je makkelijk en snel meer sales halen. Je kunt bijvoorbeeld actief worden op social media met je webshop of voor verschillende producten. Je kunt linkjes plaatsen op je eigen social media accounts. Maar je kunt ook eens denken aan offline promotie, zoals stickers of een reclamebord bij je plaatselijke voetbalclub. Wees daarin creatief en bedenk manieren om de doelgroepen die geïnteresseerd zijn in je website te bereiken.

4. linkbuilding
Klinkt moeilijk, is makkelijk. Linkbuilding houdt in dat je de link van je website op andere websites plaatst. Dat kun je natuurlijk niet zelf doen, omdat je geen toegang hebt tot andere websites. Je kunt wel vragen om een link te wisselen met websites uit dezelfde niche. Diegene gaat dan jouw link verwerken in een blog op zijn website en jij doet hetzelfde voor de ander. Zo is het een win-win situatie. Let wel op dat je niet zomaar overal je linkjes neergooit, maar wees enigszins kritisch in de websites waar je je link plaatst. Je wil natuurlijk niet dat je website een slechte naam krijgt door de websites waarop je link te vinden is.

5. adverteren
Dit is een weinig gebruikte manier van sales genereren onder afflliate marketeers, en dat is vooral omdat het wat geld kost. Een advertentie is vaak niet goedkoop, maar het kan wel echt z’n vruchten afwerpen. Vooral op FaceBook kun je goed de juiste doelgroep bereiken voor jouw producten, op basis van de interesses van die mensen. Stel je verkoopt keukens, kun je mensen targeten die net verhuisd zijn. Of een bepaalde leeftijdsgroep. Dan krijgen alleen die mensen jouw advertentie te zien. Zo betaal je minder voor een hoge conversie, omdat je mensen target die waarschijnlijk geïnteresseerd zijn in jouw product. Gebruik je deze tips de komende tijd voor je websites, dan kan het niet anders dan dat een aantal van je websites succesvol worden. Dan hoef je die websites alleen nog maar op te schalen.

Start een affiliate site