Wij maken affiliate toegankelijk!

Affiliate marketing in Belgie 2020

Is het mogelijk om als Belg klant te worden bij Stellia? Ja, dat is zeker mogelijk. Er zijn namelijk meer dan genoeg Belgische adverteerders op de Nederlands platforms. Maar ook de Nederlandse adverteerders doen het gewoon goed in België. Veel Belgen kopen producten gewoon via Nederlandse webshops, dus je kunt als Belg gewoon Nederlandse adverteerders gebruiken.

Dat brengt meteen een vraag met zich mee voor een Belgische publisher: moet je dan een Belgische, of toch gewoon een Nederlandse site maken? Het is slim om je te focussen op de Nederlandse markt. Toch kun je je wel onderscheiden door een Belgische affiliate site te maken. Je hebt dan wellicht een wat minder groot bereik of een minder grote website, maar de concurrentie zal ook een stuk minder zijn in België dan in Nederland. Dat compenseert weer voor het mindere bereik.

Tip hierbij is: probeer het gewoon. Als je klant bent bij Stellia heb je toch al een pakket met meerdere websites, dus kun je gewoon uitproberen wat het beste werkt. Probeer een Belgische site of probeer een Nederlandse site. Je kunt het zelfs helemaal over de grens zoeken, door het te proberen met een Duitse of een Engelse site.

Kortom, affiliate marketing werkt overal en je kunt er alle kanten mee op. Je kunt kiezen om internationaal te gaan, maar je kunt er zelfs ook voor kiezen je gewoon te focussen op één stad.

Het gaat erom dat je dingen gaat testen, tot je weet wat wel en niet werkt. Als je dit eenmaal weet, kun je een goede boterham verdienen met affiliate marketing, ongeacht in welk land je dit doet!

Start een affiliate site