Wij maken affiliate toegankelijk!

Affiliate marketing en de belastingdienst 2020

Hoeveel van je affiliate inkomsten gaan naar de belastingdienst? Hoe werkt het met inschrijven bij de kamer van koophandel? Hoe doe je de belastingaangifte? Hoe zit het als je ook al inkomsten hebt uit een bijbaan? Je leest het in dit artikel, of kijk de bijbehorende video.

Als je geen baan hebt, maar alleen naar school gaat of studeert, is het het slimste om je in te schrijven als zzp’er bij de Kamer van Koophandel. Dat is simpeler dan veel mensen denken. Je meldt je aan als zzp’er op de website van de Kamer van Koophandel. Dit kost eenmalig 50 euro en je bent al ingeschreven. Het voordeel daarvan is dat je gebruik kunt maken van de Kleine Ondernemersregeling. Dat houdt in dat als je minder dan 20.000 euro per jaar verdiend, je geen belasting (btw verrekening) hoeft te betalen.

Als je een baan hebt naast je inkomsten als publisher, moét je die inkomsten opgeven als “extra inkomsten” bij de belastingdienst. Doe je dit niet en je krijgt een controle, heb je een groot probleem. Zorg dus dat je die extra inkomsten invult. Over deze extra inkomsten betaal je wel meer belasting dan normaal. Dit neveninkomen wordt namelijk opgeteld bij je inkomstenbelasting, waardoor je wel eens in een hogere schaal terecht zou kunnen komen en dus ook meer moet betalen.

Om die reden is het belangrijk goed de afweging te maken of je je wil inschrijven als zzp’er of je inkomsten op wil geven als extra inkomsten.

De Kamer van Koophandel kan je goed helpen bij het maken van deze afweging. Zij staan altijd klaar voor elke ondernemer om een passend advies te geven. Het is belangrijk voor ondernemers om zich goed te verdiepen in deze saaiere kant van het ondernemen, omdat het je veel geld kan kosten als je het fout doet.

Voor het doen van je belastingaangifte kun je een programma gebruiken waarin je je gegevens invult. Zo’n programma zal dan super simpel voor jou de aangifte doen.

Start een affiliate site