Wij maken affiliate toegankelijk!

4 VALKUILEN voor beginnende affiliate marketeers

Dit artikel en de bijbehorende video gaat over de vier meest voorkomende valkuilen voor beginnende publishers. Waar lopen de meeste beginners tegen aan? En wat kun je doen om deze valkuilen te vermijden?

De grootste valkuil die we bij Stellia ervaren, is dat mensen te snel opgeven. Ze vinden dat het te lang duurt voor ze geld verdienen aan hun websites en zeggen hun account daarom al na een paar weken op. Bij affiliate marketing is het nu eenmaal zo dat je geduld moet hebben voor je geld gaat verdienen. Het kan soms wel 4 of 5 maanden duren voor je je eerste sale binnen hebt.

Beginnen met affiliate marketing kost veel doorzettingsvermogen en geduld. Je zult veel tijd kwijt zijn aan je websites, waar je niet gelijk aan verdient. De meeste mensen zijn dit niet gewend. Zij zijn gewend dat ze voor een uur werk ook een uur betaald worden. Bij affiliate marketing kan het zijn dat de tijd die je erin stopt pas maanden later wordt terugbetaald.

Over het algemeen geldt: hoe meer je opschaalt, hoe meer je gaat verdienen. Het kan soms jaren duren voor je een fulltime inkomen overhoudt aan je websites en daar moet je geduld voor hebben.

De tweede valkuil is dat mensen geen affiniteit of interesse hebben in de producten die ze aanbieden. Als je geïnteresseerd bent in auto’s, kun je het beste een webshop beginnen die iets te maken heeft met auto’s. Op die manier wordt het makkelijker en soms zelfs leuk om te werken aan je websites en de teksten die daarop moeten komen. Zo blijf je gemotiveerd en kun je op de lange termijn werken.

Wanneer je een webshop begint met een product waar je totaal geen affiniteit mee hebt, zal het al snel gaan vervelen om ervoor te schrijven en er mee bezig te zijn. Ook zullen je blogs een stuk minder goed en overtuigend zijn, omdat je minder weet van de branche en ook geen zin hebt om goed onderzoek te doen.

De derde valkuil is dat publishers soms afhankelijk zijn van 1 adverteerder. Het kan zomaar zo zijn dat je een website hebt voor een adverteerder, die je helemaal geoptimaliseerd hebt en die goed loopt, en dat de adverteerder dan besluit te stoppen. Dit is een enorme klap op je inkomsten en zonde van alle tijd die je hebt gestoken in de website en alle blogs.

Zorg daarom dat je niet afhankelijk bent van één adverteerder, maar liever werkt met verschillende adverteerders op één site. Zo kun je een adverteerder makkelijk vervangen wanneer deze stopt en loop je niet in een klap een hele hoop inkomsten mis.

De laatste valkuil is dat beginnende publishers te veel vertrouwen op kliks, maar dat er toch weinig verkocht wordt. Mocht dat zo zijn bij jouw website, zal je veranderingen moeten maken. Het kan bijvoorbeeld zijn dat je verkeerde tekst bij een product hebt staan met heel veel spelfouten, of je geeft onjuiste informatie, het ziet er onprofessioneel uit, etc. Dit zijn allemaal redenen dat een klant je niet vertrouwt en niks via je website zal kopen.

Het kan dus zijn dat je veel kliks hebt, maar weinig sales. Je moet dan op zoek gaan naar de fouten in je website of de oorzaak van dit probleem en dit blijven optimaliseren. Kliks betekent niet automatisch sales, maar veel kliks zijn wel een goed begin. Geef dus ook niet op als je nog niet veel verkoopt maar wel veel sales hebt. Door aanpassingen, optimalisatie en geduld kom je er wel!

Start een affiliate site