Het begint met een domeinnaam

Een goed begin is het halve werk. Zorg eerst dat u goed heeft nagedacht welke producten of vakanties u op de website wilt plaatsen. Een geschikte domeinnaam is niet te lang, bevat het onderwerp waarover de website gaat. En sluit aan op het gebied waarop u zich focust. Als voorbeeld gebruikt u een .NL domeinnaam voor Nederland en een .BE voor België. Laten we verder gaan met de volgende stap.


Koop je domeinnaam bij Vimexx
Toevoegen domeinnaam

Heeft u nog geen domeinnaam dan begint hier uw eerste stap. Heeft u al wel een domeinnaam ga naar de volgende stap.

Heeft u nog geen domeinnaam? Dan kunt u deze makkelijk en goedkoop bij Vimexx een partner van Stellia CMS registreren. Klik op het bovenstaande logo van Vimexx om gemakkelijk te controleren welke domeinnamen nog vrij zijn. Vervolgens kun u deze direct registreren.

LET OP: U hoeft voor het gebruik van Stellia CMS alleen maar een domeinnaam te hebben. U heeft geen extra hosting pakket nodig. Alleen een domeinnaam registeren bij vimexx volstaat om gebruik te kunnen maken van Stellia CMS.

Als dit gelukt is komt u terug en gaan we verder met de handleiding bij de volgende stap.

Affiliate webshop openen met Stellia
Toevoegen domeinnaam

Met deze stap beginnen wij als u al een domeinnaam heeft of zojuist met de eerste stap heeft aangeschaft. Nog geen domeinnaam ga dan naar de eerst stap.

Heeft u al een domeinnaam dan kunt u deze koppelen met ons systeem door middel van een DNS verwijzing***. Heeft u hier hulp bij nodig, dan helpen wij u graag verder. Wij kunnen dan door middel van teamviewer de DNS verwijzing naar onze server aanpassen.
U mag natuurlijk ook zelf de DNS aanpassen. Gebruik hiervoor het IP adres te vinden in de email die wij u hebben verzonden. Zie bovenstaande voorbeeld. Het kan enkele uren duren voordat het DNS overal wereldwijd goed is doorgekomen. Nadat u zelf het DNS heeft aangepast, raden wij daarom ook aan om pas na enkele uren de domeinnaam toe te voegen aan Stellia CMS. Hoe je dit moet doen zie in de volgende stap.

*** Wat is DNS? Wanneer je een domeinnaam registreert, bijvoorbeeld om deze te verwijzen naar een website, dan maak je gebruik van een DNS (Domain Name System). Zonder DNS zou het gebruik van een domeinnaam niet mogelijk zijn. DNS helpt om het juiste ip-adres bij een domeinnaam te vinden.
Het simpelste kunnen wij DNS vergelijking met een telefoonboek. Je pakt een telefoonboek en je zoekt bijvoorbeeld meubels-goedkoop.nl op. Vervolgens staat erachter dit domeinnaam een IP-adres, in het geval van meubels-goedkoop.nl is dit 195.201.126.107. Vergelijking met Jan Jansen - Telefoonnummer: 0499-123123

Starten affiliate doe je bij Stellia CMS
Toevoegen domeinnaam

Winkel openen in het CMS van Stellia

Met oog op gebruiksvriendelijkheid hebben wij het het CMS zo makkelijk mogelijk gemaakt. De bovenstaande stappen waren wel het moeilijkste. Als dat gelukt is kunnen we de domeinnaam gaan toevoegen in het systeem. Zodra u bent ingelogd in Stellia ziet u rechtsboven uw naam waarop u kunt klikken. Vervolgens verschijnt er een lijst met mogelijkheden. Klik nu op nieuwe winkel openen, zie voorbeeld afbeelding hierboven.

Begin met geld verdienen op het internet
Toevoegen domeinnaam

Nieuwe winkel aanmaken

Hier vult u uw gekozen domeinnaam in. U kunt de winkel naam invullen bij Shop naam. U kunt zelf kiezen welke naam u hier geeft. Wij hebben gekozen om hier de domeinnaam te plaatsen. Daarna vullen wij bij het veld Domein de domeinnaam in zonder https://www. zoals in het voorbeeld. Tevens kunt u in dit venster kiezen om data van eventuele andere winkels te kopiëren. Stellia zal dan de labels, tekst pagina's, homepagina instellingen en gebruikers kopiëren van één van uw andere winkels

Let op dat u hier meteen de juiste gegevens invult. Het verkeerd invullen kan resulteren tot vertraging omdat het Stellia direct aan de slag gaat om alles in de achterkant klaar te maken. In veel gevallen zal de webshop helemaal niet getoond worden. Let daarom goed op dat u precies de domeinnaam noteert als in het voorbeeld. Dus zonder https, www of https://www

Zo begin je met je eigen affiliate webshop
Toevoegen domeinnaam

Wat als het niet gelukt is?

Als u bovenstaande melding krijgt heeft dit te maken met de doorverwijzing van het DNS. Stellia kan dan geen verwijzing vinden bij de door uw opgegeven domeinnaam. Dit kan verschillende oorzaken hebben. Doorloop nogmaals de bovenstaande stappen om zeker te weten dat alles is goed gegaan. En controleer of u geen typefouten heeft gemaakt.

SSL certificaat

Ook ziet u hier de status van de SSL certificaat. Dit zorgt ervoor dat u website HTTPS wordt weergeven en dus beveiligd is. Zodra de winkel SSL heeft gekregen van Stellia wordt het bolletje groen. Wij kunnen niet garanderen dat uw webshop SSL beveiliging krijgt. Als er bijvoorbeeld fouten zitten in de "name server" van uw provider waar u uw domeinnaam heeft geregistreerd kan er geen SSL worden uitgegeven. Als wel alles goed is ingesteld en de stappen hierboven zijn goed doorlopen, dan zal de SSL certificaat binnen 24 uur automatisch worden uitgeschreven. Maar in de meeste gevallen binnen enkele minuten.