Wij maken affiliate toegankelijk!
Tips voor adverteerders affiliate marketing

Tips voor adverteerders

Affiliate marketing is voor veel bedrijven een bijzonder nuttig kanaal omdat je alleen betaalt als er ook daadwerkelijk een prestatie is geleverd. Voor een succesvolle affiliate campagne is het wel belangrijk je goed te informeren en de juiste afwegingen te maken. Vragen als “zijn er wel geschikte publishers voor mijn product” en “welke commissie ga ik betalen” moeten worden beantwoord, evenals de vraag of je in staat bent het juiste promotiemateriaal voor de publishers aan te leveren.

Zijn er geschikte publishers voor mijn product

Een publisher wil, net als jijzelf, geld verdienen aan jouw product. Beide partijen zijn dus gebaat bij relevantie; jouw product moet passen bij de publisher en andersom. Als jij diepvrieskisten verkoopt, is een website van een horecagroothandel een goede keus. Als je schoenveters maakt, dan kan je product prima op de website van een schoenenwinkel worden gepromoot. Denk hierover goed na of laat je adviseren door Stellia B.V.. Wij kunnen je ook helpen bij de keuze van geschikte affiliates en bij het maken van geschikte banners, product feeds, deeplinks en ander beeldmateriaal. Binnen ons grote aanbod aan affiliates is er altijd wel een geschikte publisher te vinden voor jouw product.

Welke commissie ga ik betalen

Er zijn verschillende mogelijkheden binnen affiliate marketing: afrekenen per klik, per weergave, per verkoop of per lead. Verder moet je ook een financiële afdracht betalen aan het affiliate netwerk. Het is belangrijk om goede publishers, zij die zorgen voor veel omzet, te vinden en te behouden. Immers, een affiliate wil niet onbeperkt reclame maken op zijn/haar website en zal de best betalende adverteerder een plek gunnen. Vaak wordt hier gewerkt met zogenaamde segmenten. Hoe beter de publisher, hoe hoger het segment en hoe meer commissie de publisher door de adverteerder krijgt uitgekeerd. Behalve dat je de voor jouw product interessante affiliates moet zien te krijgen, moet je deze ook zien te houden. Anders kan de concurrentie er weleens vandoor gaan met jouw top publisher. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *