Wij maken affiliate toegankelijk!
4 jaar stellia

Stellia marktleider in Affiliate Marketing CMS-platforms

Stellia is wereldwijd marktleider in Affiliate Marketing CMS-platforms. Stellia, een jonge, Nederlandse onderneming, biedt als enige een full-service Affiliate CMS-platform voor inmiddels 5000+ affiliate websites. Door de overname van Affiliatedashboard.nl is Stellia in één klap marktleider geworden. Anders dan alle andere partijen die zich met Affiliate Marketing bezighouden, heeft Stellia als enige een eigen full-service Affiliate Marketing CMS-platform ontwikkeld. 

De geschiedenis van Stellia in het kort

Hans van Krieken, grondlegger en eigenaar van Stellia, bedacht in 2016 het businessidee voor het eigen full-service Affiliate CMS-platform. Hij riep een programmeerwedstrijd uit voor een goed doordacht, solide Affiliate Marketing CMS-platform. Met succes. En Nederlands team van jonge ontwerpers bouwde een betrouwbaar fundament waar Stellia op verder kon bouwen. Al snel daarna kwam Stellia in contact met de mensen achter AffiliateDashboard.nl. 

Deze partij was ook gestart met het bouwen van een eigen Affiliate CMS-platform. Ze besloten de kennis en expertise rond een gebruikersvriendelijk Affiliate CMS-platform te bundelen. Met een geleidelijke overname van Affiliatedashboard.nl door Stellia is dit gelukt. Deze samensmelting ging weliswaar stapje voor stapje, maar door de goede samenwerking liep dit proces veel soepeler dan verwacht. Mede daardoor is Stellia drie jaar eerder dan gepland wereldwijd de enige professionele speler in het veld van Affiliate Marketing CMS-platforms. Stellia pakt daarmee meteen de koppositie (mei 2020). 

Kwaliteit in plaats van winst

Ondank de soepele overname kiest Stellia niet voor een snelle groei en een hoge winst. Eigenaar Hans van Krieken: “Stellia kent een natuurlijke groei. Ik vind het belangrijk dat we de hoge kwaliteit van ons Affiliate Marketing CMS-systeem hoog houden. We blijven ons daarom focussen op de techniek en we verbeteren ons Affiliate platform doorlopend. We analyseren alle data en monitoren continu, we ontwikkelen steeds meer thema’s, etc. Onze gebruikers presteren daardoor ook steeds beter.” 

“We richten ons niet op een enorme toename van het aantal gebruikers, ook al zijn we de enige aanbieder van een compleet full service Affiliate Marketing CMS systeem. Ik koos met heel m’n hart voor dit product en de dienst. Ik ga liever voor minder gebruikers die ons platform serieus inzetten en daar optimaal gebruik van maken. Rijk worden is mijn doel niet. Dan was ik wel wat anders gaan doen.” 

De enige aanbieder van een compleet Affiliate CMS-platform

Stellia is de wereldwijd de enige partij die een volledig eigen full-service Affiliate CMS-platform biedt. Dat houdt in dat alles voor de gebruikers wordt geregeld. Van het registreren van een domeinnaam, hosting, inrichting van Affiliate Marketing sites, thema’s, contacten met leveranciers voor Affiliate websites, product-updates, tot en met de digitale updates en beveiliging. 

De voordelen van Stellia voor Affiliate websites

De gebruikers van het Affiliate Marketing CMS-platform van Stellia kiezen zelf voor het type product dat ze voor hun leveranciers gaan verkopen. Stellia zorgt daarbij als het ware voor het digitale winkelpand, de inrichting, thema’s, de contacten met de leveranciers, de beveiliging, tot en met het groot onderhoud van je ‘winkelpand’ aan toe. 
De gebruikers huren als het ware het hele full-service pakket en starten binnen het Affiliate CMS systeem direct met het opzetten van hun eigen digitale winkel. Daarna hoeven ze alleen nog maar af en toe even een kijkje te nemen in hun winkel(s) om de verkoopprocessen te finetunen. That’s all. 

Verschil met WordPress & Affiliate Marketing

WordPress is al jaren de onbetwiste marktleider als het om websites en CMS systemen voor websites gaat. WordPress biedt daarbij verschillende templates en modules aan waarmee je zelf een online webshop kan opzetten. Start je met een Affiliate website via WordPress, dan moet je alles zelf regelen, onderhouden en betalen. Denk aan de complete inrichting, de domeinnaam, de contacten met leveranciers, het updaten van je aanbod, digitale updates, etc. Op die manier investeer je niet alleen veel geld, maar ook veel tijd in Affiliate Marketing. 

Bij Stellia wordt dat als vanzelf voor je geregeld. Je bent geen investeringskosten kwijt, het onderhoud kost weinig tijd en je kan er op elk moment mee stoppen als je zou willen. Hans van Krieken: “WordPress of een andere partij zoals Lightspeed kan een handige keuze zijn als je een eigen webshop hebt en je eigen producten of diensten aanbiedt binnen één of twee sites. Maar voor Affiliate Marketing is dat niet geschikt. Logisch ook, daar ligt de focus van WordPress niet. Wil je echt serieus met Affiliate Marketing aan de slag, dan moet je bij ons zijn.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *