Online marketing

Online marketing wordt ook wel internet marketing genoemd. Het is een breed begrip en bestaat uit allerlei onderdelen en mogelijkheden. Online marketing is bedoeld om klanten te bereiken en verkopen te genereren. Om een product of dienst onder de aandacht te brengen bij een zo groot mogelijk publiek. Als publisher heb je belang bij een grote afzetmarkt en online marketing kan je daarbij helpen. Het is een snelle, veranderlijke wereld dus het is zaak steeds bij te blijven als je mee wilt blijven doen. Marketing is ook een manier om een goede, directe en structurele relatie met vaste klanten te onderhouden.


Online marketing

Soorten online marketing

Webshops, zoekmachine optimalisatie en social marketing zijn bekende voorbeelden van online marketing. Vooral marketing via social media wordt steeds belangrijker. Ook de persoonlijke aanpak wordt steeds belangrijker. Berichten delen via Facebook, Instagram en LinkedIn zorgen voor een groot netwerk en je vindt op die manier eenvoudig nieuwe klanten. Als affiliate kan je hiermee zeker je voordeel doen. Niet zo lang geleden waren het vooral de banners waarmee succes werd geboekt. Tegenwoordig zien we de knipperende, felle banners steeds minder. Bezoekers hebben veel meer aan relevante informatie. Tegenwoordig wordt daarom veel meer aan bloggen en vloggen gedaan.


Online marketing

Voordelen van online marketing

De moderne manier van marketing, via internet, heeft veel voordelen ten opzichte van de oude manier. Via kranten en tijdschriften bijvoorbeeld. Je kunt namelijk je marketingcampagnes veel persoonlijker maken en veel gemakkelijker de juiste doelgroep bereiken. Moest je vroeger maar afwachten wie je krant of tijdsschrift in handen kreeg, tegenwoordig kan je het veel meer sturen. Deel je bijvoorbeeld een interessante blog op Facebook? Je promoot het bericht simpelweg en kiest een doelgroep die je bericht kan zien. Alleen mensen dus die waarschijnlijk geïnteresseerd zijn in jouw bericht. Je kunt selecteren op geslacht, leeftijd, interesses, demografie en nog veel meer.

Nog een voordeel: je potentiele doelgroep is heel erg groot én groeit nog. In principe staat de hele wereld voor je open, je kunt iedereen, waar dan ook bereiken via internet. Tenslotte is online adverteren ook aanzienlijk goedkoper dan adverteren in dag- of weekbladen. Dit laatste staat ook weer in verband met het feit dat je je direct op je doelgroep kunt richten.
Klik hier om affiliate te worden!Deel deze pagina


0 Reacties
Laat een reactie achter