Werken de product-feeds nog na behoren?

Aansluitend op het controleren van de zichtbaarheid (en aanwezigheid) van je producten op de website, is dit: controleren of je productfeeds nog werken zoals ze zouden moeten. Het kan namelijk ook voorkomen dat je producten nog wel zichtbaar zijn op je website, maar dat bepaalde onderdelen van de productfeed niet werken. Heb je bijvoorbeeld geen prijs bij je product staan of laden niet alle producten van een feed in?

Het is erg belangrijk om dit af en toe goed te controleren en bij te houden. Een productfeed die niet helemaal werkt, zorgt er namelijk voor dat je lang niet zo veel sales hebt, als je zou kunnen hebben. Een productfeed die er goed uitziet en goed werkt, zorgt automatisch voor meer vertrouwen dan een productfeed die maar half werkt. Vertrouwen is een van de belangrijkste dingen in affiliate marketing, omdat ze alleen via jou iets zullen kopen, als ze je vertrouwen. Meer vertrouwen betekent eigenlijk automatisch meer sales.


Werken de product-feeds nog na behoren?

Hoe weet ik of mijn productfeed nog werkt

Om te kijken of je productfeeds nog naar behoren werken, kun je het beste je eigen website op gaan en kijken of alles eruitziet zoals het hoort. Zie je een fout of merk je op dat niet alles werkt? Dan kun je dit het beste corrigeren in het overzicht van je productfeeds. Hoe je dit doet lees je verder in dit artikel.

Je kunt er ook voor kiezen om het proces van het importeren van je productfeed af en toe te doorlopen. Je kunt dan zien of alles wel goed gemapt is en of de rubrieken, productgroepen en producten op de juiste plaats staan. Ook dit is van belang voor het goed werken van je productfeed.

Een productfeed deels niet ingeladen?

In deze uitleg heb je gelezen hoe je kunt zien of er überhaupt producten op je website staan. Op deze manier zie je echter niet of alle producten geladen worden, maar alleen of er producten op je website staan. Dit kan dus voor hetzelfde geld gaan om maar één product van een productfeed van 5000 producten.

Om te zien of alle producten van een bepaalde productfeed nog ingeladen worden, is het verstandig om naar “promotiemateriaal” en vervolgens naar “product-feeds” te gaan. Je komt nu in je overzicht van alle toegevoegde productfeeds en je ziet hoeveel producten er per feed ingeladen zijn. Heb je een productfeed die bestaat uit 5000 producten, maar worden er maar 10 ingeladen? Dan zie je dat hier.

Hoe los je een productfeed die niet werkt op?

Eigenlijk de enige manier om een productfeed die niet goed werkt, weer te laten werken, is nalopen waar de fout precies zit. Dit kun je doen door, zoals eerder gezegd, het hele proces van het importeren na te lopen, om te zien of je de fout kunt vinden. Het kan bijvoorbeeld komen doordat je verschillende waarden niet goed hebt gemapt.

Kun je de fout niet vinden? Dan raden we aan om de productfeed opnieuw op te halen bij het affiliate netwerk waar je de productfeed vandaan hebt, en deze vervolgens helemaal opnieuw te importeren. Gelukkig duurt dit, met een beetje ervaring niet lang. Het importeren van een productfeed is voor een ervaren affiliate publisher een taak die niet meer dan tien minuten kost, dus het is zeker de tijd waard om dit te proberen, als dat betekent dat je meer sales gaat maken.

Werkt geen van deze oplossingen? Dan ligt het probleem waarschijnlijk bij de adverteerder waarvan je de productfeed gebruikt. Het kan zijn dat zij gewoon een fout hebben gemaakt bij het maken of overbrengen van de data vanaf hun website. Hier kunnen zowel jij- als Stellia helaas helemaal niks aan doen. Het beste wat je nu kunt doen is contact opnemen met het affiliate netwerk, of de adverteerder zelf. Zij kunnen je waarschijnlijk beter verder helpen, omdat zij meer weten van de eigen productfeed. Het kan natuurlijk ook zijn dat ze zelf niet weten dat er een fout is gemaakt. De adverteerder zal dit dan, als het goed is, voor je oplossen!