Staan de labels nog goed ingesteld?

Bij het maken van je website heb je niet alleen een thema gekozen, je hebt waarschijnlijk ook de thema labels ingesteld. Thema labels zijn de korte stukjes tekst die standaard op een website worden weergegeven. Onder de thema labels vallen bijvoorbeeld de “bestel nu!” tekst, de drie USP’s aan de bovenkant van je website en meer van dit soort korte, kleine tekstjes. Deze labels zijn vaak al van tevoren ingesteld en hier hoef je een hele tijd niks mee te doen als je je website af hebt gemaakt.

Je moet af en toe echter wel controleren of de labels nog goed ingesteld zijn. Bij het hebben van een affiliate website hoort het toevoegen van content, weghalen van content, veranderen van het thema, aanpassingen maken aan de website, etc. Kortom: je bent je website constant aan het aanpassen. Dit kan gaan om kleine aanpassingen, maar kan ook gaan om grote aanpassingen, bijvoorbeeld als blijkt dat je website een hele lage conversie heeft en je iets anders wil proberen om de conversie omhoog te krijgen.

Wanneer je aanpassingen maakt aan je website is het belangrijk om goed in de gaten te houden of de labels nog goed ingesteld zijn. Bij grote veranderingen kan het zijn dat je ook de labels moet veranderen. Als je bijvoorbeeld een prijs bij je product weghaalt, om bezoekers zo op een andere manier om te leiden naar de website van de adverteerder, moet je ook de tekst in de knop bij je product veranderen. Had je bijvoorbeeld eerst “bestel nu”, is een tekst zoals “meer informatie” nu veel passender. Heb je juist een prijs toegevoegd? Dan is een knop met de tekst “bestel nu” toepasselijker dan “bekijk de meest recente prijs”.


Staan de labels nog goed ingesteld?

Hoe controleer je de labels?

Nu je weet waarom het belangrijk is om je labels in de gaten te houden en eventueel aan te passen, moet je natuurlijk nog weten hoe je de labels kunt controleren en aanpassen. Om al je labels te zien, log je in op je account bij Stellia. Vanaf je dashboard ga je naar “Winkelopmaak” en vervolgens klik je op de tweede optie, “thema labels”.

Je komt nu terecht op een scherm met een hele hoop labels. Je moet natuurlijk wel weten welke labels er op je website staan en waar deze staan, om te kunnen controleren welke labels nog goed staan. Kijk daarom ook op je website tijdens het controleren van alle thema labels.

Zie je dat een van je labels niet meer goed ingesteld staat, of wil je een van je labels nog veranderen? Dat kan gelukkig heel eenvoudig via Stellia. Het enige wat je hoeft te doen is het label opzoeken die je wil veranderen en in het bijbehorende veld de nieuwe tekst te typen.

Nu kun je helemaal naar beneden scrollen op de pagina. Je ziet nu onderaan een blauwe knop met de tekst “Labels opslaan”. Klik op deze knop om je nieuwe labels op te slaan op je website. Nu heb je je labels geüpdatet en kun je weer vooruit met je website!