Regelmatig voorzien van nieuwe content

Een belangrijk onderdeel van het onderhouden en bijhouden van je website, is je website regelmatig voorzien van nieuwe content. Dit zorgt er namelijk voor dat je website actueel blijft en verbetert je SEO op meerdere manieren. Wat voor content je het beste kunt plaatsen, hoe je dat doet en waarom het belangrijk is, lees je hier.

Waarom is nieuwe content belangrijk?

Het is belangrijk om je website regelmatig te voorzien van nieuwe content. Het maken en toevoegen van nieuwe content verbetert de SEO van je website en zorgt ervoor dat je steeds meer gevonden wordt. De beste manier van content op je affiliate website is het schrijven van blogs en het plaatsen van content op je homepagina en alle hoofd en sub-rubrieken. Door in deze content zoekwoorden te verwerken, vinden mensen je website steeds beter.


Regelmatig voorzien van nieuwe content

Verschil tussen dynamisch en statische content

Je kan je affiliate webshops voorzien van twee typen content, namelijk dynamische of statische content. Bij dynamische content moet je denken aan bijvoorbeeld blogs of nieuwsberichten. Dit is content die “vlug” is. Informatie hierin zal snel verouderen en het is belangrijk dat je met grote regelmaat nieuwe artikelen gaat plaatsten.

Naast dynamische heb je dus, zoals gezegd, ook statische content. Hierbij moet je denken aan content dat voor een langere tijd van groot belang kan zijn voor de bezoekers. Je kan hierbij denken aan een intro tekst op je homepagina of teksten die je plaatst in je rubrieken. Deze content is iets wat minder bewerkelijk is.

Gebruik beide typen content op je affiliate webshops. Aan te raden is echter de focus te leggen op goede statische en vooral unieke content. Wij merken dat zoekmachines zoals Google de voorkeur geven aan goede statische content. Plaats je dynamische content, let dan wel op dat je niet gaat schrijven om maar zoveel mogelijk woorden te krijgen. Je bent vast wel eens een blog of nieuwsbericht tegen gekomen waarbij je na het lezen dacht: “zo, hier ben ik werkelijk niets mee opgeschoten”.

Ook het aantal woorden zijn van ondergeschikt belang te opzichten van kwaliteit. Je hebt vast wel eens gelezen op het internet dat je minimaal X aantal woorden moet gebruiken. Dit is gedeeltelijk waar. Veel belangrijker is dat je boodschap helder naar voren komt.

Dynamische content uitgelegd

Je blogs draaien niet alleen om de zoekwoorden. Het is zelfs zo dat je de blogs niet helemaal vol moet stoppen met zoekwoorden, omdat Google dit zal zien als een manier om je website zo goed mogelijk te optimaliseren. Het gaat echter meer en meer om het hebben van waardevolle, unieke en interessante content. Zorg dan ook dat je een goed geschreven blog hebt, die iets toevoegt aan je website.

Verder is het plaatsen van nieuwe content met enige regelmaat belangrijk voor de activiteit op je website. Google waardeert regelmatige activiteit, omdat zij zo weten dat je website regelmatig geüpdatet wordt en de website dus relevant blijft. Een website die lang niet onderhouden is, heeft waarschijnlijk verouderde informatie erop en is niet meer belangrijk, dus Google zal zo’n website niet hoog ranken in de zoekresultaten.

Zo plaats je dynamische tekst op je affiliate webshop

Het plaatsen van blogs op je Stellia website is erg eenvoudig. Om een blog te plaatsen, ga je in het menu van je account naar “vindbaarheid” en vervolgens naar “footer blogs/nieuwsberichten”. Je komt nu in het overzicht van alle blogs die je al geplaatst hebt. In dit scherm kun je klikken op “berichten toevoegen”. Nu wordt je doorgestuurd naar het volgende scherm, waar je je blog toe kunt voegen.

Als eerste kun je een afbeelding toevoegen. Kies een afbeelding die goed past bij het onderwerp van je blog. Ook is het belangrijk om een afbeelding van hoge kwaliteit te kiezen. Verder moet je natuurlijk een afbeelding kiezen waar geen copyright op zit. Een afbeelding met copyright, die je gebruikt zonder toestemming, kan je namelijk flinke boetes opleveren. Kies daarom een afbeelding van een website zoals Pexels, waar je een heel archief van afbeeldingen vindt die vrij zijn om te gebruiken.

Vul nu de titel in van je blog. Deze zal boven je blog komen te staan. Kies een duidelijke titel die het onderwerp van je blog goed beschrijft. Dan kun je je bericht toe gaan voegen. Hier kun je eventueel de blog die je al geschreven hebt in plakken, of je begint met schrijven in dit veld.

Dan kun je de publiceer- en einddatum definiëren. Dit zorgt ervoor dat je blog op een bepaalde tijd gepubliceerd wordt en eventueel weer verwijderd wordt. Deze optie is handig als je meerdere blogs hebt en je wil er bijvoorbeeld één per dag plaatsen. Vul de data in waarop je wil dat je blog gepubliceerd wordt. Het definiëren van de einddatum wordt afgeraden, omdat je je blog er net zo goed op kunt laten staan. Wil je dit toch doen, dan kun je ook hier een datum invullen waarop je wil dat je blog verwijderd wordt.

Als laatste vul je de SEO-titel en omschrijving in. Dit is de tekst die weergegeven wordt in de Google zoekresultaten en waarop je blog gevonden gaat worden. Zorg dat in deze titel en omschrijving de zoekwoorden staan waarop je gevonden wil worden en waarmee je de blog ook hebt geschreven. Zo wordt je blog goed gevonden op Google.

Statische content uitgelegd

De statische content is content die altijd belangrijk zal zijn voor je website en dus ook content die je moet blijven optimaliseren. Dit is bijvoorbeeld de tekst op je homepagina. Voor statische content is het zeker wel belangrijk om zoekwoorden te gebruiken, maar hier gaat het opnieuw ook om waardevolle teksten. Dit is namelijk de eerste indruk die een bezoeker van je website vaak heeft van de website.

Op de homepagina kun je een bezoeker bijvoorbeeld beter met een simpele, korte tekst, welkom heten, dan dat je hier een heel boekwerk van maakt met zo veel mogelijk zoekwoorden. Als je iemand groet op straat, ga je immers ook geen hele passages opdragen. Hou het in de meeste gevallen kort en fris, maar probeer er toch een aantal zoekwoorden in te verwerken.

Zo plaats je statische tekst op je affiliate webshop

Een statische tekst op je website voeg je toe door naar “winkelopmaak” en vervolgens naar “homepagina” of naar “rubrieken” te gaan. In dit scherm zie je een aantal zaken die je aan kunt passen aan de homepagina of binnen je bestaande rubrieken. Het belangrijkste in dit geval is echter het veld waar je de tekst in kunt vullen. Deze tekst zal onderaan je homepagina of onderaan je rubrieken op je website komen te staan.

Hier kun je dus een goede welkomsttekst schrijven voor elke rubriek of je homepagina, waarin je een bezoeker welkom heet. Op de homepagina staat ook wat voor webshop je hebt, wat de webshop doet en waarom die webshop de beste is. Zo maak je een bezoeker meteen geïnteresseerd en hou je de aandacht vast. Probeer hier natuurlijk ook een aantal zoekwoorden in te verwerken.

Als je klaar bent met het maken van je tekst, kun je klikken op “instellingen opslaan” om de tekst op te slaan op de pagina. Nu heb je statische content toegevoegd aan je website!

Zo voeg je regelmatig nieuwe content toe aan je website, om je SEO-vindbaarheid zo hoog mogelijk te houden!