Regelmatig nieuwe afbeeldingen toevoegen

Als je je website gaat onderhouden, moet je natuurlijk ook regelmatig nieuwe afbeeldingen toevoegen. Dit doe je om de content op je website-up-to date te houden en de SEO-ranking van je website hoog te houden. Door regelmatig nieuwe afbeeldingen op je website te zetten, hou je je website relevant. Hoe zet je nieuwe afbeeldingen op je website en waar moet je op letten bij het zoeken naar afbeeldingen?


Regelmatig nieuwe afbeeldingen toevoegen

Headerafbeeldingen

Op je website kun je op een aantal verschillende plekken afbeeldingen toevoegen, om je website relevant te houden. Ten eerste moeten de afbeeldingen op je homepagina natuurlijk in orde zijn: de headers. Dit zijn de afbeeldingen die het eerst gezien worden door bezoekers wanneer ze je website bezoeken. Je vindt de headerafbeeldingen onder “winkelopmaak” en vervolgens bij “Header afbeeldingen”. Klik hierop om te beginnen met het toevoegen of vernieuwen van je header afbeeldingen.

Je ziet nu een overzicht van alle header afbeeldingen die je al eerder hebt toegevoegd. Heb je nog geen afbeeldingen toegevoegd? Dan is dit natuurlijk leeg. Om nieuwe afbeeldingen toe te voegen, klik je op “afbeeldingen toevoegen” aan de rechterkant van het scherm. Je hebt in het volgende scherm twee opties: afbeeldingen zoeken of afbeeldingen uploaden.

Als je kiest om een afbeelding up te loaden die je al hebt gevonden voor je website, klik je op “upload afbeelding”. Je hoeft nu alleen maar de afbeelding te vinden op je computer en deze toe te voegen. Om dit te doen, klik je op “afbeelding toevoegen”. Let hierbij wel goed op! Je mag namelijk niet zomaar afbeeldingen gebruiken waar copyright op zit. Dit kan je flinke boetes opleveren.

Je kunt in dit scherm ook op zoek naar een afbeelding via Pexels. Pexels is een platform waarop fotografen hun afbeeldingen kunnen zetten, om ze vervolgens beschikbaar te stellen voor gebruik van anderen. Deze afbeeldingen hebben dus geen copyright en kunnen gebruikt worden door iedereen. Om zo’n afbeelding te vinden, klik je op “zoek afbeelding”. Nu kun je een zoekwoord invullen, die aansluit bij je website. Klik op “zoeken” en kies de afbeelding die het beste past bij je website. Klik nu op “afbeelding toevoegen”.

Aangeraden wordt om minstens drie header afbeeldingen te hebben, zodat je een soort slideshow aan afbeeldingen krijgt op je homepagina.

Adverteerder logo’s

Afbeeldingen die je ook kunt gebruiken op je website, zijn adverteerder logo’s. Deze afbeeldingen worden weergegeven in de footer van je website en wekken vertrouwen bij klanten. Zij kunnen namelijk zien met welke adverteerders jij samenwerkt. Ze zullen dan eerder iets bij je kopen en minder snel verrast zijn als ze doorgestuurd worden naar een andere website. Om te zien hoe je adverteerder logo’s toevoegt, klik je hier.

Kortom, het toevoegen en up-to-date houden van afbeeldingen is belangrijk voor de uitstraling en geloofwaardigheid van je website, maar ook voor de SEO. Een website met afbeeldingen die regelmatig geüpdatet worden scoort beter in de ranking en trekt meer bezoekers. Zorg dus dat je de afbeeldingen op je website goed bijhoudt.