Wij maken affiliate toegankelijk!

Publisher worden in de affiliate marketing? 6 tips voor jou

Heb je ook zin gekregen om als publisher aan de slag te gaan en zo via het internet geld te gaan verdienen? Als je je er goed voor inzet dan gaat dat je zeker lukken. Affiliate marketing is hot en de omzet stijgt elk jaar flink. Daarvan kan jij ook een graantje meepikken. Bedenkt echter dat het wel tijd en energie kost om succesvol te worden als publisher. Even een website het internet opslingeren is zeker niet genoeg. Hieronder vind je tips om een succesvol publisher te worden en lees je welke valkuilen je beter kunt vermijden.

1. Pak het serieus aan

Zoals we hiervoor al hebben gezegd: een goede publisher worden kost tijd en energie, soms ook geld. Het is zaak om serieus aan de slag te gaan en je er echt voor in te zetten. Heb je er eigenlijk niet zoveel tijd voor, niet zoveel zin in of denk je dat je volgende week flink gaat verdienen? Begin er dan niet aan. Publisher zijn is geen hobby, het is werk. Natuurlijk kan je het werk wel zo leuk vinden dat het voelt als een hobby. Voordat je je op het pad van affiliate marketing begeeft kan je er het beste eens wat over lezen. Op internet is een schat aan informatie te vinden over dit onderwerp. Bezoek de verschillende affiliate netwerken, neem eens een kijkje bij andere publishers en bedenk of het wat voor je is en of je mogelijkheden ziet om je te onderscheiden van anderen.

2. Heb geduld

Een veel voorkomende valkuil is ongeduld. Je bent enthousiast begonnen. Je hebt een mooie website met producten van interessante adverteerders. Je kijkt elke dag of er al commissies zijn verdiend. En dan valt het tegen. Het duurt namelijk lang voordat je autoriteit hebt opgebouwd binnen Google en andere zoekmachines en je website goed wordt gevonden. Dat gaat niet vanzelf, daar moet je aan werken. Als je net als publisher begint, dan weet je ook nog niet precies hoe je het allemaal zal gaan doen en wat het beste bij je past. Heb je meer ervaring dan kan een volgende affiliate webshop sneller geld genereren omdat je het vanaf het begin beter kunt aanpakken.

Publisher worden is een leerproces. Je moet leren hoe de affiliate markt werkt, leren hoe je je webshop het beste kunt inrichten en leren hoe je een netwerk opbouwt. Dat kost tijd en je moet dus geduld hebben én doorzettingsvermogen.

Om bekendheid te geven aan je affiliate webshop(s) kan je onder meer kiezen voor het schrijven van content, bloggen of adverteren. Kies je voor SEA (adverteren) dan kost dat je geld. Kies je voor SEO (content schrijven) dan duurt het lang voordat je hoog scoort in Google. Het kan wel maanden duren voordat je inspanningen worden beloond.

Zorg er voor dat je geduld kunt hebben door niet direct in te zetten op je inkomsten uit affiliate marketing. Gewoon een betaalde baan naast je activiteiten als publisher. Als je eenmaal goed scoort, kan je je baan altijd nog opzeggen.

3. Blijf onafhankelijk als publisher

Als publisher heb je een adverteerder nodig. Kies je echter maar één adverteerder, dan ben je wel erg afhankelijk. Stopt deze adverteerder of zijn jullie het ergens niet over eens, dan ben je meteen alles kwijt. Jij hebt dan je best gedaan om een netwerk op te bouwen en dat is dan allemaal in één klap weg. Beter kan je meerdere adverteerders hebben zodat je als er eentje wegvalt, genoeg omzet kunt blijven draaien. Kies het liefst voor meerdere adverteerders over één onderwerp. Heb je bijvoorbeeld voor drogistrij artikelen gekozen, dan kan je producten van meerdere adverteerders op je site zetten. Valt er een adverteerder weg dan is dat geen probleem. Daarnaast is het ook gemakkelijker in verband met het benaderen van je doelgroep. Je kunt gemakkelijker content schrijven over meerdere adverteerders en producten en een grotere groep mensen aan je binden.

4. Kies wat bij je past

Het promoten van je webshop vormt een belangrijk onderdeel van je activiteiten als publisher. Het wordt moeilijk en niet leuk als je steeds content moet schrijven over een onderwerp dat je niet ligt. Of over een onderwerp moet schrijven waar je helemaal geen kennis van hebt en ook geen interesse in hebt. Blijf daarom dicht bij jezelf en kies voor adverteerders en producten waar je wat van weet of in geïnteresseerd bent. Ga jij schrijven over onderwerpen waar je weinig of niets van weet dan zal het op de lezer ook bepaald ongeloofwaardig overkomen. Dit zal je affiliate webshop eerder schaden dan goed doen.

5. Zorg voor goede informatie

Bezoekers van jou affiliate website willen weten waar ze aan toe zijn. Natuurlijk wil jij je website en de producten van je adverteerder zo goed mogelijk presenteren. Overdrijven of zelfs onwaarheid verkondigen zal echter flink tegenwerken. Bezoekers klikken op producten en zien dat ze niet krijgen wat ze verwachten. Je bezoekersaantallen zullen snel teruglopen en je krijgt een slechte naam. Goede informatie wekt vertrouwen en bezoekers zullen het leuk vinden om nog eens op je site terug te komen. Uiteraard komt dit je omzet als publisher ten goede.

Een ander risico van het delen van onjuiste informatie is dat je adverteerder niet meer met jou wil samenwerken. Het is voor je adverteerder namelijk ook schadelijk als bezoekers op jouw website onjuiste info lezen over producten van je adverteerder.

6. Ga zuinig om met advertenties

Het is gewoon bewezen: veel advertenties op je site werkt averechts. Bezoekers die op een website komen met veel advertenties zijn vaak binnen een paar seconden al weer weg. Het wekt geen vertrouwen en geeft de indruk alleen uit te zijn op zoveel mogelijk conversies. En dat terwijl jouw bezoekers juist relevante informatie willen en interessante producten. Hier en daar een -relevante- advertentie kan best, maar ga er zuinig mee om.