Wij maken affiliate toegankelijk!

Kans voor publishers: de scholen beginnen!

Dé tijd bij uitstek om flink te verdienen als publisher en adverteerder: als de scholen weer beginnen. De start van het nieuwe schooljaar is voor veel mensen een tijd dat er extra veel geld wordt uitgegeven. Na de decembermaand met Kerst en Sinterklaas is de back2school tijd het beste seizoen voor de verkoop. En dat gaat best ver. Er wordt ontzettend veel gekocht in de maanden augustus en september. Vooral door ouders maar ook door studenten en scholieren. Omdat er van alles in de aanbieding is doen ook anderen mee en dragen hun steentje bij aan het succes van de back2school periode. Ouders willen hun kinderen goed voorbereid aan het nieuwe jaar laten beginnen. Natuurlijk zijn er boeken en schoolmaterialen nodig, maar een goede en vooral leuke start houdt voor de meeste mensen meer in.

Veel aankopen augustus en september

Wat wordt er allemaal gekocht door ouders, scholieren en studenten? Dat is van alles. Naast kaftpapier voor de schoolboeken natuurlijk allerlei andere schoolmaterialen. Papier, een blocnote, schriften, pennen, potloden en ga zo maar door. Al die spullen moet meegenomen in een te gekke tas. Kinderen doen graag met de mode mee en willen niet uit de toon vallen. Regelmatig een nieuwe schooltas is een must. Als publisher kan je handig inspelen op deze wensen door je producten extra te promoten in deze maanden. Ben je net begonnen als publisher, misschien wel in je vakantie? Dan bof je, want de kans dat je meteen al sales en dus commissie hebt, is groter dan wanneer je bijvoorbeeld start in de maanden januari/februari.

Nieuwe kleding

Wie wil er nou niet naar school in nieuwe kleren? Alle kinderen, maar ook studenten gaan graag goed gekleed. In de maanden rond de start van het nieuwe schooljaar wordt dan ook nogal wat nieuwe kleding aangeschaft. De ouders doen meestal graag mee en kopen ook wat voor zichzelf, nu ze toch aan het zoeken zijn naar aanbiedingen. Ben jij actief als affiliate in de modewereld dan zijn de maanden voor, tijdens en vlak na de start van het nieuwe schoolseizoen een super goede tijd voor jou. Behalve het feit dat het nieuwe schooljaar begint staan ook de koudere maanden voor de deur. Broeken, truien en jassen worden ingeslagen.

Ze gaan op kamers

Kinderen gaan in de zomermaanden vaak op kamers, zo vlak voor de start van hun academisch jaar. En dan heb je wel heel veel nodig! Een bed, kast, witgoed zoals een koelkast, wasmachine en natuurlijk een tv. Een complete kamer inrichten betekent heel wat aankopen doen. Studenten op kamers hebben werkelijk álles nodig; van prullenbak tot lamp, bureau, serviesgoed, potten en pannen en gordijnen. Affiliates uit allerlei branches kunnen hiervan mee profiteren. Of je nou een webshop in lampen, bedden, serviesgoed of witgoed hebt. En wat dacht je van fietsen en scooters? Ook de verkoop van deze vervoersmiddelen stijgt in deze periode.

Toename sales in vrijwel alle sectoren

Volgens TradeTracker is in de periode back2school een saignante toename van sales te zien, in vrijwel alle sectoren. Het gaat niet alleen om de verkoop van schoolspullen en tassen maar ook van elektronica, fashion, sportartikelen, speelgoed en home & living artikelen. Oudere kinderen krijgen hun eigen laptop voor school of een desktop voor thuis. Kinderen beginnen in het nieuwe seizoen vaak ook met een nieuwe sport. Dat betekent de aanschaf van voetbalschoenen, een trainingspak of een turnpakje. Jongere kinderen hebben een lunch box nodig voor de overblijf en leuk nieuw speelgoed wordt ook veel aangeschaft. Met de herfst en de winter voor de deur moeten de kinderen zich weer meer binnen gaan vermaken.

Handig inspelen op de back2school periode

Adverteerders weten het al langer: augustus en september zijn dé maanden om te scoren. Zij bieden vaak specifiek promotiemateriaal aan zodat ze een extra hoog rendement kunnen bereiken. Als publisher kan je hier natuurlijk ook op inspelen. Ten eerste door goed gebruik te maken van het promotiemateriaal van je adverteerder. Je kunt werken met actiecodes of gaan bloggen. Je wilt natuurlijk graag jouw deel van deze grote pot binnen halen. Daarvoor zul je jezelf moeten laten zien, althans je webshop. Door regelmatig te adverteren op Facebook bijvoorbeeld. Een wekelijkse nieuwbrief, dagelijks blog of vlog of een wedstrijd uitschrijven werkt ook super goed.