Wij maken affiliate toegankelijk!
Meer over Marketing

Meer over marketing

Vaak wordt gedacht dat marketing hetzelfde is als het maken van reclame. Marketing is echter een veel ruimer begrip en houdt veel meer in dan alleen een goede advertentie. Er zijn veel verschillende soorten marketing en deze soorten marketing houden ook verband met elkaar en worden gebruikt naast elkaar. Wat zijn de meest bekende vormen van marketing en welke vormen zijn belangrijk en welke onmisbaar?

Vormen van marketing

Marketing is een ruim begrip. Een goede advertentie op een slechte website zal weinig kopers trekken. Andersom geldt hetzelfde: een slechte advertentie op een hele mooie, moderne website zal eveneens weinig of geen kopers trekken. Het kan zelfs zo zijn dat een goede advertentie op een goede website niet het gewenste resultaat oplevert omdat bijvoorbeeld de teksten op de website niet relevant genoeg zijn of de website niet wordt gevonden in de zoekmachines.

Zowel de adverteerder als de affiliate moeten nagaan of hun inspanningen het gewenste resultaat opleveren. Het opvolgen van leads is dan ook uiterst belangrijk en daardoor is web analytics onmisbaar. Wie zijn de bezoekers op je website, hoe lang blijven ze op je pagina, waar komen ze vandaan en allerlei andere informatie die je als affiliate (publisher) helpen in te spelen op het gedrag van je potentiele klanten.

Naast affiliate marketing bestaan onder meer ook video marketing en mail marketing en social media marketing is in het gehele proces ook niet weg te denken. Ook het bestelproces moet goed functioneren. Een bestelproces dat ingewikkeld is wordt door klanten niet gewaardeerd en deze haken dan ook af.

De belangrijkste voorwaarden voor succes als affiliate en adverteerder zijn:

* Een goede website met relevante teksten die geoptimaliseerd zijn voor zoekmachines
* Een aantrekkelijke advertentie
* Een goed bestelproces
* Goed gebruik maken van zoekmachine optimalisatie
* Gebruik maken van social media zodat klanten je weten te vinden
* Het opvolgen van leads zodat je je marketingcampagne voortdurend kunt bijstellen.

Stellia B.V. is gespecialiseerd in affiliate marketing en kan zowel publishers als adverteerders helpen bij succesvol ondernemen op het internet. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *