Wij maken affiliate toegankelijk!

Wat is een affiliate campagne?

Een affiliate campagne wordt gebruikt door adverteerders om reclame te maken voor hun bedrijf, of voor hun producten of diensten. Als een adverteerder is aangesloten bij een affiliate netwerk, bijvoorbeeld bij TradeTracker, dan kan deze adverteerder een campagne ter beschikking stellen aan de bij TradeTracker aangesloten publishers. De publishers kunnen op hun beurt gebruik maken van alle mogelijkheden die zich binnen deze affiliate campagne bevinden. Bij het affiliate netwerk komen vraag en aanbod bij elkaar. In dit geval dus adverteerders en publishers. De adverteerder stelt een of meer affiliate campagnes beschikbaar en de publishers gaat vervolgens met een van de campagnes aan de slag met als doel de adverteerder te promoten en daarmee geld te verdienen. 

Hoe ziet een affiliate campagne eruit

Een affiliate campagne behoeft altijd een duidelijke strategie. Er wordt bekeken welke tools het beste kunnen worden ingezet voor de desbetreffende affiliate campagne. Wil de adverteerder bijvoorbeeld graag extra reclame maken voor zijn of haar producten, dan stelt deze adverteerder een zogenaamde product feed beschikbaar . De publisher kan deze product feed gebruiken om de producten van de adverteerder op zijn eigen website te zetten en zo te gaan promoten. De adverteerder stelt meestal nog andere promotie materialen ter beschikking aan de publishers. Denk hierbij aan tekst linkjes en banners. Een affiliate campagne heeft altijd een bepaalde duur. Bijvoorbeeld een maand of een half jaar. 

Een belangrijk ander onderdeel van een affiliate campagne is het verdien model. De adverteerder geeft in de campagne aan hoe en hoeveel een publisher kan verdienen als het gebruik gaat maken van de affiliate campagne. Dit kan een percentage van de verkoop zijn maar ook een eenmalige vergoeding voor een lead of een vergoeding voor een aantal weergaven of kliks. 

Campagne verdienmodel

Wijzingen affiliate campagne

Een affiliate campagne kan tijdens de duur van de campagne worden aangepast of aangevuld. Zo kan een adverteerder tijdens de campagne nieuwe producten in zijn of haar assortiment hebben opgenomen en de campagne daar op aanpassen. Ook is het mogelijk dat er een tijdelijke korting is op bepaalde producten. Hiervoor stelt de adverteerders dan bijvoorbeeld een banner ter beschikking. Deze banner kan dan voor de duur dat deze specifieke korting loopt worden ingezet. Als een adverteerder iets wijzigt in de affiliate campagne of al dan niet tijdelijk extra promotiematerialen ter beschikking stelt, dan krijg je hiervan bericht per email. 

Affiliate campagne update

Affiliates/publishers kunnen niet zonder affiliate campagnes. Zij moeten immers de producten en diensten die ze willen promoten ergens vandaan halen. Ze halen deze uit de campagnes die de adverteerder beschikbaar heeft gesteld via het affiliate netwerk. 

Affiliate netwerk commissie ontvangen

Zelf een affiliate campagne promoten

Wil je ook eens proberen publisher te worden dan kun je bij Stellia een gratis account maken en aan de slag gaan. Als je je aanmeld bij TradeTracker dan kun je alle beschikbare affiliate campagnes bekijken en de voor jou leukste eruit pikken. Maak een website met behulp van het Stellia CMS, dit is heel gemakkelijk. Ondervind zelf hoe leuk en makkelijk het is om via het internet geld te verdienen als publisher.