Wij maken affiliate toegankelijk!

Waar haal ik mijn advertentie materiaal vandaan?

Heb je eenmaal besloten om publisher te worden, of heb je een proefaccount bij Stellia genomen om te kijken of affiliate iets voor jou is, dan heb je natuurlijk van alles nodig. 

Behalve een affiliate website heb je een adverteerder nodig en advertentiemateriaal om op je website te plaatsen. Je vraagt je af hoe je aan de benodigde materialen komt. Het antwoord is heel eenvoudig: je vindt alles wat je nodig hebt bij het affiliate netwerk waarbij je je hebt aangesloten. Hier vind je advertenties in de vorm van banners die je op je gloednieuwe website kunt plaatsen. Je vindt er productfeeds, tekstlinkjes en allerlei andere materialen. Deze advertentiematerialen zijn beschikbaar gesteld door de adverteerders. 

Als je je aanmeldt bij een affiliate netwerk dan heb je alles wat je nodig hebt op het gebied van advertentiemateriaal binnen handbereik. Je hoeft niet te zoeken naar geschikte advertentiematerialen, je hoeft de adverteerder niet te bellen of te mailen voor advertentie materialen en je hoeft ook niet zelf iets te maken of iemand in te schakelen die het voor je maakt. Zonder verdere kosten kan je direct gebruik maken van alle advertentie materialen van jouw adverteerder! 

Welke advertentie materialen zijn er?

Om het advertentie materiaal van een adverteerder te mogen gebruiken moet je eerst door de adverteerder worden geaccepteerd als publisher. Daarvoor heb je al verschillende stappen gezet. Je hebt je aangemeld bij een affiliate netwerk zoals TradeTracker. Je hebt gekeken welke adverteerders er allemaal bij TradeTracker zijn (en dat zijn er veel). Je hebt verschillende adverteerders en affiliate campagnes bekeken en gezien welke verdienmodellen er worden aangeboden. 

Je hebt uiteindelijk een keuze gemaakt voor een bepaalde adverteerder en campagne en gaat hierop je website inrichten. Je zoekt geschikte afbeeldingen die passen bij de adverteerder en het product. Vervolgens vraag je de adverteerder om toestemming zijn advertentie materialen te gaan gebruiken. Die toestemming krijg je meestal meteen, soms moet je een paar dagen wachten. Ben je geaccepteerd door de adverteerder? Dan heb je nu toegang tot het advertentie materiaal van die adverteerder. Bij TradeTracker heet dit advertentie materiaal “Promotiemateriaal”. Je kunt alleen beschikken over het promotiemateriaal van een adverteerder die jou heeft toegelaten als publisher. 

Affiliate promotie materiaal

Een voorbeeld van een affiliate campagne

Na je aanmelding bij TradeTracker heb je allerlei affiliate campagnes en adverteerders bekeken en met elkaar vergeleken. Je hebt gekozen voor het starten van een affiliate website over drogisterijartikelen. Je hebt je affiliate website hierop ingericht en leuke plaatjes gezocht die passen bij drogisterijartikelen. Je hebt inmiddels ook bericht van de adverteerder dat je bent toegelaten als publisher van zijn producten en campagne en je hebt nu toegang tot het promotiemateriaal van deze adverteerder. Als je op de website van TradeTracker kijkt onder het kopje “promotiemateriaal” (dat is dus hetzelfde als advertentie materiaal) dan zie je 6 keuzes: 
1. Banners
2. Tekstlinkjes 
3. Incentives 
4. Linkgenerator 
5. Rotator 
6. Productfeeds 

Affiliate banners inzetten

We gaan eerst eens kijken bij de banners. Een banner is een -meestal mooie en kleurrijke- advertentie waarop je kunt klikken. De bezoekers van jouw affiliate website kunnen dus op een dergelijke afbeelding klikken en komen zo meteen terecht op de pagina van de adverteerder. Vaak is er een aantrekkelijke tekst leesbaar op de banner, bijvoorbeeld: “alles jassen nu 40% korting”. Op de banner is dan ook een leuke afbeelding te zien van een of meer jassen. Een banner moet je aandacht trekken. Een banner is vergelijkbaar met een advertentie die je in bijvoorbeeld tijdschriften en reclamefolders ziet. 

Als je bij TradeTracker klikt op “banners” dan zie je direct welke banners tot jouw beschikking staan. Het zijn banners die jouw adverteerder ter beschikking heeft gesteld en als je meerdere adverteerders hebt, dan zie je hier de banners van alle adverteerders waarvan jij publisher bent. De meeste adverteerders hebben verschillende soorten banners ter beschikking gesteld; grote en kleine, kleurrijke en eenvoudige. 

Een van jouw adverteerders is “De Voordeeldrogisterij” en je ziet meerdere banners van deze adverteerder. Kijk welke je leuk vindt, welke past bij jouw website en producten en gebruik de banner van je keuze. Je kunt ook meerdere banners gebruiken op verschillende pagina’s. Het plaatsen van een banner is eenvoudig en gaat met behulp van een code die je kunt genereren. Lukt het niet of wil je hulp bij het plaatsen van een banner? Kijk in de handleidingen van Stellia of neem contact met op met de klantenservice. 

Affiliate banners

Tekst linkjes en incentives 

Een tekst linkjes is ook een vorm van promotie materiaal. Als je bij TradeTracker kiest voor tekst linkjes dan krijg je meteen te zien welke tekst linkjes jouw adverteerders beschikbaar heeft gesteld. Je hebt bijvoorbeeld naast De Voordeeldrogisterij ook nog de Koopjesdrogisterij als adverteerder. Beide hebben leuke tekst linkjes gemaakt die betrekking hebben op aanbiedingen en kortingen. Bijvoorbeeld het tekst linkje “Koop nu met korting”. Op het moment dat een bezoeker op jouw website op het tekstlinkje klikt, wordt het direct doorgeleid naar het betreffende product van de adverteerder. 

Tekst linkjes kunnen heel kort zijn bijvoorbeeld alleen “koop nu” maar ook langer zijn en interessante inhoud bevatten. Zo heeft De Koopjesdrogisterij bijvoorbeeld in een tekst linkje informatie over voedingsstoffen en merken opgenomen. Dit kan voor jouw klant heel interessant zijn om te lezen. Tekst linkjes worden vaak gebruikt in een tekst terwijl banners juist aan de zijkant van een tekst worden geplaatst. 

Incentives zijn eigenlijk ook een soort tekst linkjes maar hebben meestal betrekking op aanbiedingen. Bijvoorbeeld: “nu €10 korting” of “ontvang 5% korting op onze producten als u inschrijft op onze nieuwsbrief”. Ook kan een affiliate webshop prima promoten op bijvoorbeeld Youtube. Tenslotte kan je bij TradeTracker ook zelf tekst linkjes maken. Dit doe je met de linkgenerator. 

Affiliate links

Productfeeds gebruiken op je website

Een product feed is een belangrijke vorm van advertentiemateriaal. Het zijn de producten van de adverteerder die in jouw affiliate webshop zichtbaar zijn en waarmee je uiteindelijk je geld verdient. Met een product feed kan je meteen honderden of duizenden producten van jouw adverteerder in je webshop zetten, met één druk op de knop. 

Als je bij TradeTracker onder het kopje promotiemateriaal kiest voor “productfeeds” dan zie je meteen welke productfeeds jij momenteel gebruikt. Je ziet onder meer van welke adverteerders jij productfeeds gebruikt, hoe vaak de feeds een update krijgen, wanneer de laatste update van de product feed was en hoeveel producten er in de feed beschikbaar zijn. 

Aanmelden bij TradeTracker betekent alles vinden wat je nodig hebt om als affiliate aan de slag te gaan en succesvol te worden. Je hoeft niet bang te zijn dat je zonder advertentiemateriaal komt te zitten. Er is een heel uitgebreid aanbod en je kunt eindeloos variëren. Zo kan je bijvoorbeeld nagaan of een bepaalde banner beter werkt dan een andere banner. Genereer je met de ene banner meer omzet dan met de andere of is het toch beter om een tekstlinkje te kiezen? Of beide? 

Wil je ook aan de slag als affiliate in Nederland en vanuit je luie stoel geld verdienen op het internet? Neem een gratis proef account bij Stellia, meld je aan bij TradeTracker en ga aan de slag. Het is heel eenvoudig, zeker met de uitgebreide hulp die je krijgt als dat nodig is. Lees ook de handleidingen van Stellia, bekijk leuke filmpjes op YouTube, vraag om hulp als je er niet uit komt en begin ook met geld verdienen als publisher.