Wij maken affiliate toegankelijk!

Hoe kan ik producten promoten voor adverteerders?

Als je producten voor adverteerders wilt gaan promoten en daarmee geld wilt verdienen op het internet, dan kan je het beste kiezen voor een affiliate website. Een affiliate website is helemaal ingericht voor het promoten van producten. Natuurlijk kan je ook op een gewone website reclame maken voor een bepaalde adverteerder maar dan blijft het meestal bij een enkele banner waarop bezoekers kunnen klikken. Op een gewone website kun je natuurlijk niet allerlei producten van adverteerders kwijt. Stellia biedt jou de mogelijkheid affiliate websites te gebruiken en deze helemaal in te richten naar jouw eigen wens en daarop de producten van adverteerders te promoten.

Hoe affiliate marketing producten promoten

Hoe gaat het precies in zijn werk?

Je wilt graag producten promoten van een adverteerder en zo commissie krijgen over de verkoop van die producten. De eerste stap daartoe is het hebben van een affiliate website. Die kan je proberen zelf te maken maar daar gaan vele uren werk in zitten. Je kan het ook uitbesteden aan een website bouwer maar dat gaat je veel geld kosten.

Je kunt je ook aanmelden bij Stellia en een gratis proef account nemen met een gratis website om te kijken of het wat voor je is. Je krijgt meteen toegang tot een gratis website die je van een zelf verzonnen naam kunt voorzien: de zogenaamde domeinnaam. In dit voorbeeld gaan we ervan uit dat je een adverteerder wilt gaan promoten die spullen voor boten verkoopt. Het ligt dus voor de hand dat je een domeinnaam kiest waarin dit voorkomt. Kies bijvoorbeeld voor allesvoormijnboot.nl of spullenvoorjeboot.nl. Bezoekers van je website weten dan meteen op wat voor website ze terecht komen en welke producten ze er kunnen vinden.

Op de website van Stellia wordt stap voor stap uitgelegd hoe je zo’n domeinnaam kunt vastleggen en wat de kosten zijn. Meestal betaal je enkele euro’s voor een domeinnaam (per jaar) en krijg je hoge kortingen bij de eerste domeinnaam of domeinnamen.

Je hebt nu dus een affiliate website met een domeinnaam. De volgende stap die je moet zetten is je aanmelden bij een affiliate netwerk. Dit hoef je maar één keer te doen, namelijk als je je eerste website hebt. Krijg je daarna nog meer websites dan kan je die gewoon aanmelden in je account bij het affiliate netwerk.

Hoe affiliate marketing producten promoten - feeds

Waarom moet ik me aanmelden bij een affiliate netwerk?

Een affiliate netwerk is onmisbaar als jij producten wilt promoten van adverteerders. Eigenlijk moet je het affiliate netwerk zien als een soort markt: een plek waar vraag en aanbod bij elkaar komt. De adverteerders melden zich aan bij het affiliate netwerk en de publishers/affiliates doen dat ook. Zo vinden zij elkaar. Je kunt bij affiliate netwerk TradeTracker kiezen uit wel 1000 verschillende campagnes van adverteerders. Kies de campagne die bij je past en ga de producten van die adverteerder promoten op je website!

Hoe affiliate marketing producten promoten - affiliate netwerk

In dit geval kiezen we dus voor een adverteerder die spullen voor boten verkoopt. Door op de beschikbare campagne te klikken en de campagne te koppelen aan je affiliate website kun je de producten van de adverteerder op je website inladen. Dit klinkt misschien ingewikkeld maar het is heel eenvoudig. Op de website van Stellia kan je met behulp van de handleiding precies zien hoe je dit doet. Verder kun je ook filmpjes bekijken waarin precies wordt uitgelegd hoe je producten in je website kunt inladen; de zogenaamde productfeeds.

Sommige adverteerders bieden tienduizenden producten aan en dat is teveel om allemaal op je affiliate website te promoten. Bij Stellia kan je per website maximaal 5000 producten kwijt. Het is heel eenvoudig om alleen die producten op je website te laden die jij wilt laten zien en zo het maximum van 5000 producten te bereiken. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor alleen bepaalde categorieën producten of alleen voor producten tot een bepaalde prijs of vanaf een bepaalde prijs. Het is ook mogelijk alleen producten in te laden met een bepaalde korting en zo zijn er nog meer mogelijkheden.

Meer over je affiliate website.

Als je een of meer affiliate websites van Stellia gaat gebruiken dan wil je deze natuurlijk wel inrichten naar jouw eigen smaak en voorkeuren. Je kunt je website van allerlei extra’s voorzien zoals bijvoorbeeld een eigen logo. Natuurlijk heb je de keuze uit allerlei kleuren voor de teksten op je website en voor de achtergrond. Je kunt hoofdcategorieën aanmaken en subcategorieën net zoals jij dat wilt en bijvoorbeeld ook kiezen voor het aantal producten dat je per pagina wilt laten zien. Er zijn genoeg mogelijkheden om de affiliate websites van Stellia zo vorm te geven dat ze jouw persoonlijke websites worden.

Hoe verdien je geld met het promoten van producten van adverteerders?

Oké nu is je website klaar en de producten van de adverteerder staan op je website. Hoe ga je daarmee nou geld verdienen? Dat gaat als volgt. Als er een bezoeker is op jouw website (ook wel webshop genoemd) en die bezoeker klikt op bepaalde producten, dan worden ze doorgeleid naar de website van de adverteerder. Als die persoon vervolgens een aankoop doet dan wordt dat geregistreerd bij het affiliate netwerk. Het affiliate netwerk is dus erg belangrijk in het geheel want zij houden ook bij welke verkopen via welke website zijn gegenereerd. Over de aankopen die via jouw website zijn gedaan bij de adverteerder krijg jij een commissie. Op het moment dat je een campagne kiest zie je ook welke commissie je krijgt als er iets wordt verkocht. Die commissie varieert van een paar procenten tot wel 10% of meer. Hoe meer je verkoopt hoe meer commissie je krijgt en het maakt natuurlijk ook nogal verschil of je spullen van €5 of van €500 verkoopt.

Zorg ervoor dat je affiliate website er aantrekkelijk uitziet en goed kan worden gevonden bij Google zodat je veel bezoekers krijgt. Hoger scoren in Google betekent vaak ook goede en relevante teksten op je website omdat Google je website dan nog beter kan vinden.

Wil jij ook geld verdienen door producten van adverteerders te promoten begin dan nog vandaag met een proefaccount bij Stellia en maak je eerste affiliate website. Als je de smaak te pakken hebt dan kun je daarna kiezen voor een totaalpakket met 10, 20 of 50 websites en als je meer websites wilt dan kan dat natuurlijk ook.