Hoe kan ik producten promoten voor adverteerders?

Als je producten voor adverteerders wilt gaan promoten en daarmee geld wilt verdienen op het internet, dan kan je het beste kiezen voor een affiliate website. Een affiliate website is helemaal ingericht voor het promoten van producten. Natuurlijk kan je ook op een gewone website reclame maken voor een bepaalde adverteerder maar dan blijft het meestal bij een enkele banner waarop bezoekers kunnen klikken. Op een gewone website kun je natuurlijk niet allerlei producten van adverteerders kwijt. Stellia biedt jou de mogelijkheid affiliate websites te gebruiken en deze helemaal in te richten naar jouw eigen wens en daarop de producten van adverteerders te promoten.


Producten promoten voor adverteerders

Hoe gaat het precies in zijn werk?

Je wilt graag producten promoten van een adverteerder en zo commissie krijgen over de verkoop van die producten. De eerste stap daartoe is het hebben van een affiliate website. Die kan je proberen zelf te maken maar daar gaan vele uren werk in zitten. Je kan het ook uitbesteden aan een website bouwer maar dat gaat je veel geld kosten.

Je kunt je ook aanmelden bij Stellia en een gratis proef account nemen met een gratis website om te kijken of het wat voor je is. Je krijgt meteen toegang tot een gratis website die je van een zelf verzonnen naam kunt voorzien: de zogenaamde domeinnaam. In dit voorbeeld gaan we ervan uit dat je een adverteerder wilt gaan promoten die spullen voor boten verkoopt. Het ligt dus voor de hand dat je een domeinnaam kiest waarin dit voorkomt. Kies bijvoorbeeld voor allesvoormijnboot.nl of spullenvoorjeboot.nl. Bezoekers van je website weten dan meteen op wat voor website ze terecht komen en welke producten ze er kunnen vinden.

Op de website van Stellia wordt stap voor stap uitgelegd hoe je zo’n domeinnaam kunt vastleggen en wat de kosten zijn. Meestal betaal je enkele euro’s voor een domeinnaam (per jaar) en krijg je hoge kortingen bij de eerste domeinnaam of domeinnamen.

Je hebt nu dus een affiliate website met een domeinnaam. De volgende stap die je moet zetten is je aanmelden bij een affiliate netwerk. Dit hoef je maar één keer te doen, namelijk als je je eerste website hebt. Krijg je daarna nog meer websites dan kan je die gewoon aanmelden in je account bij het affiliate netwerk.


Voorbeeld affiliate marketing spullen voor je boot

Waarom moet ik me aanmelden bij een affiliate netwerk?

Een affiliate netwerk is onmisbaar als jij producten wilt promoten van adverteerders. Eigenlijk moet je het affiliate netwerk zien als een soort markt: een plek waar vraag en aanbod bij elkaar komt. De adverteerders melden zich aan bij het affiliate netwerk en de publishers/affiliates doen dat ook. Zo vinden zij elkaar. Je kunt bij affiliate netwerk TradeTracker kiezen uit wel 1000 verschillende campagnes van adverteerders. Kies de campagne die bij je past en ga de producten van die adverteerder promoten op je website!


Affiliate netwerk - Publisher, Affiliate netwerk & Adverteerders

In dit geval kiezen we dus voor een adverteerder die spullen voor boten verkoopt. Door op de beschikbare campagne te klikken en de campagne te koppelen aan je affiliate website kun je de producten van de adverteerder op je website inladen. Dit klinkt misschien ingewikkeld maar het is heel eenvoudig. Op de website van Stellia kan je met behulp van de handleiding precies zien hoe je dit doet. Verder kun je ook filmpjes bekijken waarin precies wordt uitgelegd hoe je producten in je website kunt inladen; de zogenaamde productfeeds.

Sommige adverteerders bieden tienduizenden producten aan en dat is teveel om allemaal op je affiliate website te promoten. Bij Stellia kan je per website maximaal 5000 producten kwijt. Het is heel eenvoudig om alleen die producten op je website te laden die jij wilt laten zien en zo het maximum van 5000 producten te bereiken. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor alleen bepaalde categorieën producten of alleen voor producten tot een bepaalde prijs of vanaf een bepaalde prijs. Het is ook mogelijk alleen producten in te laden met een bepaalde korting en zo zijn er nog meer mogelijkheden.


Meer over je affiliate website.

Als je een of meer affiliate websites van Stellia gaat gebruiken dan wil je deze natuurlijk wel inrichten naar jouw eigen smaak en voorkeuren. Je kunt je website van allerlei extra’s voorzien zoals bijvoorbeeld een eigen logo. Natuurlijk heb je de keuze uit allerlei kleuren voor de teksten op je website en voor de achtergrond. Je kunt hoofdcategorieën aanmaken en subcategorieën net zoals jij dat wilt en bijvoorbeeld ook kiezen voor het aantal producten dat je per pagina wilt laten zien. Er zijn genoeg mogelijkheden om de affiliate websites van Stellia zo vorm te geven dat ze jouw persoonlijke websites worden.


Hoe verdien je geld met het promoten van producten van adverteerders?

Oké nu is je website klaar en de producten van de adverteerder staan op je website. Hoe ga je daarmee nou geld verdienen? Dat gaat als volgt. Als er een bezoeker is op jouw website (ook wel webshop genoemd) en die bezoeker klikt op bepaalde producten, dan worden ze doorgeleid naar de website van de adverteerder. Als die persoon vervolgens een aankoop doet dan wordt dat geregistreerd bij het affiliate netwerk. Het affiliate netwerk is dus erg belangrijk in het geheel want zij houden ook bij welke verkopen via welke website zijn gegenereerd. Over de aankopen die via jouw website zijn gedaan bij de adverteerder krijg jij een commissie. Op het moment dat je een campagne kiest zie je ook welke commissie je krijgt als er iets wordt verkocht. Die commissie varieert van een paar procenten tot wel 10% of meer. Hoe meer je verkoopt hoe meer commissie je krijgt en het maakt natuurlijk ook nogal verschil of je spullen van €5 of van €500 verkoopt.

Zorg ervoor dat je affiliate website er aantrekkelijk uitziet en goed kan worden gevonden bij Google zodat je veel bezoekers krijgt. Hoger scoren in Google betekent vaak ook goede en relevante teksten op je website omdat Google je website dan nog beter kan vinden.

Wil jij ook geld verdienen door producten van adverteerders te promoten begin dan nog vandaag met een proefaccount bij Stellia en maak je eerste affiliate website. Als je de smaak te pakken hebt dan kun je daarna kiezen voor een totaalpakket met 10, 20 of 50 websites en als je meer websites wilt dan kan dat natuurlijk ook. Hoe het allemaal werkt kun je precies lezen op de website van Stellia en op YouTube kan je leuke vlogs bekijken van Luc en Rida. Luc en Rida zijn doorgewinterde affiliates bij Stellia en vinden het leuk jou precies te laten zien hoe het allemaal werkt en hoe je het maximale uit je website kunt halen. Kom je er toch niet helemaal uit of heb je nog andere vragen dan kun je altijd contact opnemen met Stellia.
Klik hier om te starten!


Deel deze pagina


13 Reacties
 • Nzuzi
  Geplaats op zaterdag 19 december 2020 om 20:53

  Kan ik ook schoenen promoten bij jullie?

  Reactie van Stellia CMS:

  Beste Nzui, ja hoor dat kan prima. Er zijn ook veel aanbieders beschikbaar. Ik heb zojuist snel gekeken bij het affiliatenetwerk Awin. En je kan makkelijk site affiliate website vol krijgen met schoenen. Groetjes, Casper

 • L. Nguyes
  Geplaats op woensdag 30 september 2020 om 19:54

  hoe snel bouwen jullie een website voor mij

  Reactie van Stellia CMS:

  Beste Nguyes, Stellia CMS bouwt geen websites voor je. Met ons platform kan je heel gemakkelijk zelf je eigen affiliate webshops bouwen en onderhouden. Natuurlijk krijg je van ons wel alle support. Groetjes, Casper

 • Jan Hardi
  Geplaats op donderdag 21 mei 2020 om 10:37

  Bijna alle goede domeinnamen zijn al bezet. Wat nu?

  Reactie van Stellia CMS:

  Beste Jan, dan zoek je op de verkeerde manier. Neem contact met ons op telefoonnummer 0499209211. Ik ga je wat tips geven hoe je aan goede domeinnamen kan komen. Zelfs domeinnamen met al backlinkjes. Groetjes, Casper

 • vader1
  Geplaats op donderdag 13 februari 2020 om 12:12

  Mijn zoon wilt graag beginnen bij jullie. Ik ben zelf een klein beetje sceptisch, maar ik lees hier nu dat we ook een gratis proefaccount kunnen aanvragen. Ik geeft het een kans, ben heel benieuwd! Groetjes familie Sips

  Reactie van Stellia CMS:

  Hallo, Het lijk me een goed plan dat wij samen tijdens het proefaccount contact hebben samen. Je kan ons bereiken op telefoonnummer 0499-209211. Vragen eventjes naar Tim. Ik zal je verder helpen. Groetjes, Tim

 • Jakub P
  Geplaats op dinsdag 04 februari 2020 om 21:23

  Ik ben via Luc in aanraking gekomen met Stellia, die filmpjes zijn echt super fijn!

  Reactie van Stellia CMS:

  Hi Jakub, ik zie ook al dat je klant bent bij ons. Goed om te zien! Leuk! Groet, Tim

 • V@@S
  Geplaats op vrijdag 10 januari 2020 om 22:13

  minder dan 5000 producten promoten op een site, kan dat ook? V@@S

  Reactie van Stellia CMS:

  Hallo Vaas, ja dat kan zeker. Je kan maximaal 5000 producten per affiliate webshop promoten. Het is dus niet verplicht om 5000 producten erop te zetten. Wij raden aan om toch wel minimaal 1000 producten op je affiliate webshop te plaatsen. Groet, Tim

 • Bertje1
  Geplaats op zondag 03 november 2019 om 17:53

  Naast Tradetracker heb je ook Daisycon als affiliate netwerk. Persoonlijk vind ik Daisycon prettiger werken en krijg ik meer sales. Weten jullie misschien waarom ik hier meer sales krijg dan bij Tradetracker? Kan het liggen aan dat er minder concurrentie is omdat de meeste voor Tradetracker kiezen? Alvst bedankt Bert D

  Reactie van Stellia CMS:

  Hallo Bert, Nee dat kan je zo niet zeggen, dit kan te maken hebben met de adverteerders waarvoor je hebt gekozen, seizoenen enz. enz. Wij zien nauwelijks verschil tussen de netwerken qua omzetten. Groet, Tim

 • Hallo6
  Geplaats op zaterdag 22 juni 2019 om 15:39

  Zowiezo alleen producten inladen vanaf 500 euro. Ik ga echt geen goedkope producten promoten, daar krijg je super weinig commissie voor!

  Reactie van Stellia CMS:

  Hoe ga je dat doen bij levensmiddelen en cadeauartikelen? Meestal komen daar de prijzen niet boven de 25 euro. Groetjes, Casper

 • PINDA.
  Geplaats op dinsdag 21 mei 2019 om 15:32

  Geweldig! ik wil wel een gratis proefaccount van 10 websites! Bedaknt PINDA.

  Reactie van Stellia CMS:

  Hallo Pinda, Tijdens je proefaccount van een week heb je de mogelijkheid om 3 affiliate websites te bouwen. Na deze proefperiode kan je kiezen of je verder wilt gaan met ons. Je hebt dan de mogelijkheid om voor 10 affiliate websites te gaan. Groet, Tim

 • Van Campen
  Geplaats op woensdag 20 maart 2019 om 12:34

  Als ik het zo lees, dan wil ik wel zo'n gratis proef account proberen van jullie!

  Reactie van Stellia CMS:

  Hallo van Campen, wij zagen je proefaccount al binnenkomen. Kom je er niet uit of als je vragen hebt kan je ons altijd bereiken. We staan voor je klaar :-) Groetjes, Casper

 • Heer Pham
  Geplaats op dinsdag 19 februari 2019 om 15:45

  Wat moet ik doen als de domeinnaam die ik wil gebruiken voor mijn affiliate website al ingebruik is? Dank Pham

  Reactie van Stellia CMS:

  Beste Pham, je kan alleen domeinnamen gebruiken die niet bezet zijn. Maar gelukkig is er nog een enorme keuze aan domeinnamen. Groetjes, Casper

 • Jackie
  Geplaats op vrijdag 15 februari 2019 om 10:32

  ik vind het prettig dat ik mijn sites helemaal kan aanpassen zo als ik het wil #creatieveling

 • AnneJ
  Geplaats op woensdag 02 januari 2019 om 01:50

  I LOVE THE STELLIA KENNISBANK

Laat een reactie achter