Waar haal ik mijn advertentie materiaal vandaan?

Heb je eenmaal besloten om publisher te worden, of heb je een proefaccount bij Stellia genomen om te kijken of affiliate iets voor jou is, dan heb je natuurlijk van alles nodig.

Behalve een affiliate website heb je een adverteerder nodig en advertentiemateriaal om op je website te plaatsen. Je vraagt je af hoe je aan de benodigde materialen komt. Het antwoord is heel eenvoudig: je vindt alles wat je nodig hebt bij het affiliate netwerk waarbij je je hebt aangesloten. Hier vind je advertenties in de vorm van banners die je op je gloednieuwe website kunt plaatsen. Je vindt er productfeeds, tekstlinkjes en allerlei andere materialen. Deze advertentiematerialen zijn beschikbaar gesteld door de adverteerders.

Als je je aanmeldt bij een affiliate netwerk dan heb je alles wat je nodig hebt op het gebied van advertentiemateriaal binnen handbereik. Je hoeft niet te zoeken naar geschikte advertentiematerialen, je hoeft de adverteerder niet te bellen of te mailen voor advertentie materialen en je hoeft ook niet zelf iets te maken of iemand in te schakelen die het voor je maakt. Zonder verdere kosten kan je direct gebruik maken van alle advertentie materialen van jouw adverteerder!


Welke advertentie materialen zijn er?

Om het advertentie materiaal van een adverteerder te mogen gebruiken moet je eerst door de adverteerder worden geaccepteerd als publisher. Daarvoor heb je al verschillende stappen gezet. Je hebt je aangemeld bij een affiliate netwerk zoals TradeTracker. Je hebt gekeken welke adverteerders er allemaal bij TradeTracker zijn (en dat zijn er veel). Je hebt verschillende adverteerders en affiliate campagnes bekeken en gezien welke verdienmodellen er worden aangeboden.

Je hebt uiteindelijk een keuze gemaakt voor een bepaalde adverteerder en campagne en gaat hierop je website inrichten. Je zoekt geschikte afbeeldingen die passen bij de adverteerder en het product. Vervolgens vraag je de adverteerder om toestemming zijn advertentie materialen te gaan gebruiken. Die toestemming krijg je meestal meteen, soms moet je een paar dagen wachten. Ben je geaccepteerd door de adverteerder? Dan heb je nu toegang tot het advertentie materiaal van die adverteerder. Bij TradeTracker heet dit advertentie materiaal “Promotiemateriaal”. Je kunt alleen beschikken over het promotiemateriaal van een adverteerder die jou heeft toegelaten als publisher.


Soorten affiliate promotiemateriaal

Een voorbeeld van een affiliate campagne

Na je aanmelding bij TradeTracker heb je allerlei affiliate campagnes en adverteerders bekeken en met elkaar vergeleken. Je hebt gekozen voor het starten van een affiliate website over drogisterijartikelen. Je hebt je affiliate website hierop ingericht en leuke plaatjes gezocht die passen bij drogisterijartikelen. Je hebt inmiddels ook bericht van de adverteerder dat je bent toegelaten als publisher van zijn producten en campagne en je hebt nu toegang tot het promotiemateriaal van deze adverteerder. Als je op de website van TradeTracker kijkt onder het kopje “promotiemateriaal” (dat is dus hetzelfde als advertentie materiaal) dan zie je 6 keuzes:
1. Banners
2. Tekstlinkjes
3. Incentives
4. Linkgenerator
5. Rotator
6. Productfeeds

Affiliate banners inzetten

We gaan eerst eens kijken bij de banners. Een banner is een -meestal mooie en kleurrijke- advertentie waarop je kunt klikken. De bezoekers van jouw affiliate website kunnen dus op een dergelijke afbeelding klikken en komen zo meteen terecht op de pagina van de adverteerder. Vaak is er een aantrekkelijke tekst leesbaar op de banner, bijvoorbeeld: “alles jassen nu 40% korting”. Op de banner is dan ook een leuke afbeelding te zien van een of meer jassen. Een banner moet je aandacht trekken. Een banner is vergelijkbaar met een advertentie die je in bijvoorbeeld tijdschriften en reclamefolders ziet.

Als je bij TradeTracker klikt op “banners” dan zie je direct welke banners tot jouw beschikking staan. Het zijn banners die jouw adverteerder ter beschikking heeft gesteld en als je meerdere adverteerders hebt, dan zie je hier de banners van alle adverteerders waarvan jij publisher bent. De meeste adverteerders hebben verschillende soorten banners ter beschikking gesteld; grote en kleine, kleurrijke en eenvoudige.

Een van jouw adverteerders is “De Voordeeldrogisterij” en je ziet meerdere banners van deze adverteerder. Kijk welke je leuk vindt, welke past bij jouw website en producten en gebruik de banner van je keuze. Je kunt ook meerdere banners gebruiken op verschillende pagina’s. Het plaatsen van een banner is eenvoudig en gaat met behulp van een code die je kunt genereren. Lukt het niet of wil je hulp bij het plaatsen van een banner? Kijk in de handleidingen van Stellia of neem contact met op met de klantenservice.


Affiliate banners

Tekst linkjes en incentives

Een tekst linkjes is ook een vorm van promotie materiaal. Als je bij TradeTracker kiest voor tekst linkjes dan krijg je meteen te zien welke tekst linkjes jouw adverteerders beschikbaar heeft gesteld. Je hebt bijvoorbeeld naast De Voordeeldrogisterij ook nog de Koopjesdrogisterij als adverteerder. Beide hebben leuke tekst linkjes gemaakt die betrekking hebben op aanbiedingen en kortingen. Bijvoorbeeld het tekst linkje “Koop nu met korting”. Op het moment dat een bezoeker op jouw website op het tekstlinkje klikt, wordt het direct doorgeleid naar het betreffende product van de adverteerder.

Tekst linkjes kunnen heel kort zijn bijvoorbeeld alleen “koop nu” maar ook langer zijn en interessante inhoud bevatten. Zo heeft De Koopjesdrogisterij bijvoorbeeld in een tekst linkje informatie over voedingsstoffen en merken opgenomen. Dit kan voor jouw klant heel interessant zijn om te lezen. Tekst linkjes worden vaak gebruikt in een tekst terwijl banners juist aan de zijkant van een tekst worden geplaatst.

Incentives zijn eigenlijk ook een soort tekst linkjes maar hebben meestal betrekking op aanbiedingen. Bijvoorbeeld: “nu €10 korting” of “ontvang 5% korting op onze producten als u inschrijft op onze nieuwsbrief”. Ook kan een affiliate webshop prima promoten op bijvoorbeeld Youtube. Tenslotte kan je bij TradeTracker ook zelf tekst linkjes maken. Dit doe je met de linkgenerator.


Affiliate links & incentives

Productfeeds gebruiken op je website

Een product feed is een belangrijke vorm van advertentiemateriaal. Het zijn de producten van de adverteerder die in jouw affiliate webshop zichtbaar zijn en waarmee je uiteindelijk je geld verdient. Met een product feed kan je meteen honderden of duizenden producten van jouw adverteerder in je webshop zetten, met één druk op de knop.

Als je bij TradeTracker onder het kopje promotiemateriaal kiest voor “productfeeds” dan zie je meteen welke productfeeds jij momenteel gebruikt. Je ziet onder meer van welke adverteerders jij productfeeds gebruikt, hoe vaak de feeds een update krijgen, wanneer de laatste update van de product feed was en hoeveel producten er in de feed beschikbaar zijn.

Aanmelden bij TradeTracker betekent alles vinden wat je nodig hebt om als affiliate aan de slag te gaan en succesvol te worden. Je hoeft niet bang te zijn dat je zonder advertentiemateriaal komt te zitten. Er is een heel uitgebreid aanbod en je kunt eindeloos variëren. Zo kan je bijvoorbeeld nagaan of een bepaalde banner beter werkt dan een andere banner. Genereer je met de ene banner meer omzet dan met de andere of is het toch beter om een tekstlinkje te kiezen? Of beide?

Wil je ook aan de slag als affiliate in Nederland en vanuit je luie stoel geld verdienen op het internet? Neem een gratis proef account bij Stellia, meld je aan bij TradeTracker en ga aan de slag. Het is heel eenvoudig, zeker met de uitgebreide hulp die je krijgt als dat nodig is. Lees ook de handleidingen van Stellia, bekijk leuke filmpjes op YouTube, vraag om hulp als je er niet uit komt en begin ook met geld verdienen als publisher.
Klik hier om te starten!


Deel deze pagina


12 Reacties
 • Hemmens
  Geplaats op zondag 15 november 2020 om 00:03

  ben zoblei met deze kennisbank

 • Floor
  Geplaats op vrijdag 04 september 2020 om 13:31

  Zijn er ook andere netwerken>?

  Reactie van Stellia CMS:

  Hallo Floor, De bekendste netwerken zijn, Tradetracker, daisycon en Awin. Ik raad je deze netwerken sterk aan. M.v.g., Hans

 • Janna v d veerdonk
  Geplaats op dinsdag 01 september 2020 om 16:49

  Tesktlinkjes zijn ideaal! Janna

 • Bijlhout
  Geplaats op maandag 27 april 2020 om 14:03

  super nice dat je idd niet contact hoeft te leggen met de verkopers zelf dit zou veel te veel tijd kosten om een band op te bouwen met iedere verkoper

 • Prins pils
  Geplaats op donderdag 19 maart 2020 om 05:37

  dus als ik vragen heb over het gebruik van tradetracker dan kan ik stellia bellen? Of moet ik dan de klantenservice van tradetracker bellen?

  Reactie van Stellia CMS:

  Beste Prins, Voor vragen over de werking van het affiliate netwerk verwijzen wij je door. Heb je vragen over het Stellia platform dan mag je ons altijd bellen , appen of e-mailen. M.v.g., Hans van Krieken

 • Diana t
  Geplaats op dinsdag 10 maart 2020 om 10:21

  Zelf gebruik ik het meest de productfeeds. In de toekomst wil ik wel met alle verschillende soorten advertentie materiaal werken. Alles op zijn tijd

  Reactie van Stellia CMS:

  Hi Dian, de product-feed is de basis van je affiliate website. Heb je dat goed ingeregeld dan kan je heel gemakkelijk gaan uitbreiden met banners, tekstlinkjes en kortingscodes. M.v.g., Hans

 • Bruijnis
  Geplaats op zondag 12 januari 2020 om 02:31

  Het wachten op de adverteerders dat is een bottleneck in het maken van mijn websites. Hoe kan ik dat proces versnellen? Bruijnis

  Reactie van Stellia CMS:

  Hallo Bruijnis, Je zou indien het langer duurt als normaal ze een ticket kunnen sturen. De meeste affiliate netwerken hebben hier mogelijkheden voor. Meestal wil dat wel helpen :-) Groet, Tim

 • enwegaandoor
  Geplaats op woensdag 18 december 2019 om 08:37

  en we gaan weer door knallen met die sites

 • teuntje f.
  Geplaats op zondag 21 juli 2019 om 08:21

  wrken banners goed? F

  Reactie van Stellia CMS:

  Goedemiddag Teun, ja dat kan erg zinvol zijn. Maar met alleen banners ga je het niet redden. Een product-feed is toch wel de basis van je affiliate webshop. Groetjes, Casper

 • Jopito666
  Geplaats op dinsdag 09 april 2019 om 07:32

  Mat moet ik doen als een adverteerder mijn niet heeft geaccepteerd? :(

  Reactie van Stellia CMS:

  Goedmorgen, Je vooral niet te druk om maken er zijn namelijk zo enorm veel adverteerders waaruit je kan kiezen. Kies voor zijn concurrent :-) Groetjes, Casper

 • guus Valkenburg
  Geplaats op zondag 31 maart 2019 om 20:52

  haha ik wil geld verdienen vanuit mijn luie stoel!

 • Enes Alkim
  Geplaats op zaterdag 26 januari 2019 om 02:02

  Jongens let op! ik heb het de harde manier geleerd. Ik had 10 van mijn 15 sites gevuld met producten van de zelfde adverteerder namelijk Keymusic.nl. Nu is deze zaak falliet gegaan en in een klap waren 10 sites van mij leeg. Uit deze les heb ik geleerd om op al mijn websites verschillende adverteerders te gebruiken om een zelfde situatie in de toekomst te voorkomen! Succes allemaall

  Reactie van Stellia CMS:

  Hi Enes, Ja, dat moet je inderdaad nooit doen. Gokken op één paard loopt meestal niet goed af. Mijn tip: Gebruik minimaal 5 verschillende adverteerders per affiliate webshop. Daarmee geef je ook gelijk de bezoekers van je website meer keuze. Groetjes, Casper

Laat een reactie achter