Het alternatief voor een affiliate app
Icoon pop-up

Waarom is het icoon zo belangrijk?

Bij lay-out instellingen kan men eenvoudig een icoon toevoegen zoals wij hebben uitgelegd in stap 2.1. Dit zorgt ervoor dat uw website voorzien is van een icoon in de URL, in de adresbalk van de browser. Maar deze functie doet nog iets anders: Het zorgt ervoor dat er een kleiner venster zal verschijnen boven op het bestaande venster zodra men de website op een Android toestel bezoekt.

Zoals u kunt zien in het voorbeeld op de eerste afbeelding wordt de bezoeker van de website gevraagd of hij de winkel wilt toevoegen aan zijn homescreen. Hij kan dan kiezen voor "NEE, bedankt" of "Toevoegen".

De bezoeker krijgt na het klikken op "Toevoegen" de melding dat de webstie is toegevoegd aan zijn homescreen. Kiest hij ervoor om het niet toe te voegen dan zal hij deze popup in het vervolg niet meer te zien krijgen. Wij vinden gebruiksvriendelijkheid van de bezoeker erg belangrijk. En om deze rede ontvangt de bezoeker van de website de pop-up ook maar één keer.

Affiliate iconen gebruiken op je affiliate webshop
Icoon pop-up

Terugkerende bezoekers

In dit voorbeeld laten we zien wat de er gebeurd als met klikt op "Toevoegen". Zoals u kunt zien, ziet u de icoon (rood/ witte parasol) terug tussen de apps. Als men nu op het icoontje klikt dan wordt uw website direct geopend. Dit zorgt ervoor dat u website sneller opnieuw door deze bezoeker wordt bezocht.

Echter kunnen wij niet garanderen dat deze functie ook bij iedereen werkt. Dit ligt onder andere aan de browser wat de bezoeker van uw website gebruikt. Daarnaast werkt deze functie alleen op Android toestellen en dus niet in alle browsers. Ook mag de bezoeker geen popup-blocker aan hebben staan.