Wij maken affiliate toegankelijk!
Laat je affiliate site niet verouderen

Handmatig bijwerken van je productfeeds? Nee!

Elke publisher heeft er baat bij dat product-feeds op zijn of haar affiliate websites niet verouderen. Dit doen de meeste door ze wekelijks handmatig bij te werken. Een enorme klus waar je al snel geen zin en tijd meer voor zal hebben. Toch is het heel belangrijk dat je websites geen producten bevatten die niet meer te koop zijn, of met foutieve prijzen of omschrijvingen. Daarnaast is het van groot belang dat je website ook telkens weer nieuwe producten aangeboden krijgen.

Zoals gezegd is dit niet de leukste klus om handmatig te doen. Stellia CMS heeft hier een oplossing voor bedacht. In deze blog gaan wij je uitleggen hoe wij dit hebben opgelost en wat jij moet doen zodat je het een stuk makkelijker krijgt. 

Verschil tussen online en offline feeds

Eerst gaan wij je uitleggen wat het verschil is tussen online en offline feeds en hoe Stellia CMS hiermee omgaat.

Door productfeeds te gebruiken kan je in een keer grote aantallen producten plaatsen op een affiliate website. Je hoeft dan niet meer steeds elk product apart met een tekstlinkje op de website te plaatsen. Met een productfeed kun je eenvoudig met enkele drukken op de knop, duizenden producten, inclusief een goede mapping, op je website plaatsen. Wij van Stellia CMS raden daarom ook deze methode aan, mits het een online productfeed betreft. Met een online productfeed kan de cronjob van Stellia CMS je website up-to-date houden.

Soms kan je de product-feed niet online ophalen maar zal je deze moeten downloaden. Dit is het geval bij bijvoorbeeld Bol.com. Bij Stellia CMS kan je niet zomaar gebruik maken van deze product-feeds omdat wij alleen online product-feeds toe staan

Heb je geen andere mogelijkheid dan een feed te downloaden in plaats van online op te halen? Dan zal je deze feed eerst op een server van jezelf moeten zetten om vervolgens de locatie daarvan te kopiëren en te plakken in je account van Stellia CMS. Dit is niet alleen erg omslachtig, maar je zal ook nog eens moeten zorgen dat je steeds weer online de product-feed op je server moeten verversen.

Voordelen van een online productfeeds en de cronjob van Stellia CMS

“Een cronjob?”, horen wij je al denken, “Wat is dat?” Een cronjob is een Unix commando dat een programma of script op een ingesteld tijdstip uitvoert. In dit geval geeft Stellia CMS de cronjob de opdracht, dat een feed op een bepaald moment moet worden opgehaald. Bij de meeste gebruikers is dat eens per week. Dit kan ook sneller of trager staan ingesteld, dit ligt aan je gekozen abonnement. Zonder deze cronjob zouden gebruikte productfeeds al snel verouderen, met als gevolg een affiliate website met verouderde producten waarop ook geen nieuwe producten meer bijkomen. Daarnaast zorgt de cronjob er ook voor dat de prijzen, omschrijvingen, titels, afbeeldingen, en overige zaken binnen de feed een update krijgen. De cronjob is dus van bijzonder groot belang voor een goede affiliate website die gebruik maakt van productfeeds. 

Productfeeds en het affiliate netwerk

Het is wel belangrijk dat de feed die je gebruikt online wordt bijgewerkt door het affiliate netwerk. Dus niet zoals het geval is bij bol.com. Dat kan alleen als de feed online wordt opgehaald. Sommige netwerken werken standaard met offline product-feed zoals bij AWIN het geval is. Haal je bij AWIN een feed op dan krijg je normaal gezien de feed in .zip bestand. Je downloadt in feite de feed waarna je de feed kan gebruiken op je website. Binnen Stellia CMS laten wij dit dus niet toe omdat deze manier van werken ervoor zorgt dat de feed niet meer online kan worden bijgewerkt door het affiliate netwerk. Onze cronjob kan dan nooit zorgen dat je gebruikte feed up-to-date blijft. Met als gevolg een verouderde website zoals hierboven beschreven. Echter hebben wij hier een workaround op bedacht zodat je de product-feeds van AWIN prima kan gebruiken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *