Wij maken affiliate toegankelijk!

Site verificatie bestanden

Het toevoegen van verificatie bestanden aan je website is niet moeilijk, maar wel erg belangrijk. Hiermee kunnen derde partijen als Google verifiëren of jij ook daadwerkelijk de eigenaar bent van je website. Zo heeft Google een tool dat “Google search console” heet. Google zal vragen om een verificatie van je website als je hiervan gebruik wilt maken.

Maar ook voor de affiliate netwerken is het belangrijk om te weten dat jij de eigenaar bent van een website. Ze willen namelijk voorkomen dat trackinglinks op sites gezet worden die niet bekent zijn bij het affiliate netwerk.

Je website verifiëren is niet moeilijk en kan op meerdere manieren. In deze handleiding ga je zien hoe je je website kunt verifiëren met een HTML bestand. 

Om dit te doen ga je naar “diensten” en vervolgens naar “site verificatie bestanden”. Je komt dan op onderstaande pagina terecht. 

Site verificatie bestanden

Site verificatie bestanden

Je verificatie bestand opvragen en toevoegen aan Stellia CMS

Je bestand toevoegen is eigenlijk gewoon zo simpel als het lijkt. Je klikt op deze pagina op “bestand toevoegen” 

Site verificatie bestand

Site verificatie bestanden

Naam kiezen en bestand toevoegen

Je zult dan terechtkomen op de bovenstaande pagina, waar jij eenvoudig je bestand toe kunt voegen. Je begint met het invullen van de interne titel. Dit is een titel voor het bestand die alleen jij kunt zien, je hoeft hier dus geen zoekwoorden of andere dingen voor te gebruiken.

De interne titel is vooral bedoeld om je bestand later makkelijk terug te kunnen vinden. Noem je bestand bijvoorbeeld gewoon “verificatie Google”. Op deze manier weet je snel over welk bestand het gaat. 

Om vervolgens je bestand ook echt toe te voegen, klik je op de “kies bestand” button, zoek je naar je bestand op je computer en voeg je hem toe aan je website. Dan hoef je alleen nog maar op “bestand toevoegen” te klikken en je bestand wordt toegevoegd aan je website. 

Hoelang duurt de verificatie?

Google maar ook affiliate netwerken zullen regelmatig controleren of de verificatie van je website nog geldig is. Dit houdt in dat het bestand wat jij hebt geüpload nog aanwezig is. Als het bestand niet meer aanwezig is of je bent niet langer de eigenaar van een website, zullen je rechten rondom de website, zoals het zien van zoekmachine statistieken en andere zaken, na een tijdje vervallen. 

Hoe kom je aan een verificatie bestand?

Verificatiebestanden voor je website kunnen op verschillende manieren bemachtigd worden. Als je je website wil verifiëren voor Google, moet je het bestand opvragen bij Google. Je kunt het bestand dan downloaden en vervolgens uploaden op je website. 

Moet je je site verifiëren voor een affiliate netwerk, dan zal dat netwerk een bestand aanleveren zodat je je site kunt verifiëren. Ook hierbij geldt: download het bestand, sla het op de computer en upload je bestand op je website. 

Let op: geef uw bestand geen andere naam dan het heeft wanneer u het download. Op deze manier kan degene die wil controleren of je de eigenaar bent van de site het bestand niet detecteren en kan er alsnog niet geverifieerd worden of je de eigenaar bent van de website.