Wij maken affiliate toegankelijk!

SEO instellingen

SEO titel en omschrijvingen zijn belangrijk voor je affiliate webshop. Maar wat is SEO en wat kun jij op gebied van SEO doen in het platform van Stellia CMS? Dat vertellen we je in dit artikel. SEO betekent (Search Engine Optimization) en is een onderdeel van zoekmachine optimalisatie. SEO is een verzameling van verschillende technieken. Een aantal van deze technieken zoals Google Rich Snippets, Breadcrumbs Google, Canonical tags en een goede website structuur hebben wij al voor je toegepast.

Al deze technieken inclusief SEO teksten zijn gericht op het optimaliseren en verbeteren van je affiliate website en zullen de vindbaarheid in zoekmachines zoals Google en Bing etc flink verbeteren. Het is dus van belang dat je hiermee aan de slag gaat.

SEO instellingen Stellia CMS

SEO instellingen

Het instellen van SEO binnen Stellia CMS

Navigeer naar Vindbaarheid > SEO titel en omschrijving. Hier kun je globaal de SEO teksten van affiliate webshop gaan instellen. Het niet toepassen van SEO teksten kan er zelfs voor zorgen dan je website totaal niet gevonden gaat worden of snel uit de index van Google zal gaan verdwijnen. Bij SEO titel en omschrijving vind je drie verschillende onderdelen. Die onderdelen gaan wij nu voor je per stuk uitleggen.

SEO Title
De SEO titel geeft je website een naam en is daarom heel belangrijk. Zodra je dit hebt toegepast is de SEO titel te vinden op de volgende plaatsen: 
– In zoekmachines zoals Google en Bing
– In de Browser van bijvoorbeeld je laptop of telefoon
– Op social media zoals Facebook
– Bij het delen van je website via chatprogramma’s als Whatsapp.

De SEO titel bepaalt voor een deel op welke woorden je affiliate webshop gevonden zal worden. De titel moet overeenkomen met de inhoud van de website. Als bezoekers op je link klikken horen ze te zien te krijgen wat ze verwachten te zien te krijgen. De pagina titel valt het meest op in de zoekresultaten maar dit geldt ook voor bezoekers van je website want dan is het eerste deel van de titel zichtbaar als label in de browser. Laat je dit gedeelte open dan zal Stellia CMS het gaan opvullen met het woord “Affiliate”. Dit kan je direct terug zien als je de website opent in een browser maar dit is ook te zien voor bezoekers die je website gevonden hebben binnen zoekmachines. Pas dit daarom zo snel mogelijk aan.

SEO Description
De meta description is een tekst die niet zichtbaar wordt op de affiliate webshop maar wel in de zoekmachines. De tekst in de meta description wordt door onder andere Google gebruikt als tekst onder de titel van het zoekresultaat en moet daarom de zoekwoorden bevatten waarop de betreffende pagina gevonden moet worden. Als men dit leeg laat dan kiest Google zelf een stukje tekst van de pagina waarin het zoekwoord voorkomt. Het resultaat is dat er een tekst verschijnt met afgebroken zinnen die afgesloten worden met drie puntjes. Zeker verstandig dus om in te vullen. Het is moeilijk in te schatten hoeveel karakters of woorden de meta description mag bevatten, omdat de lengte bepaald wordt in pixels. Bij veel brede letters zit je al gauw aan maximaal 240 karakters, bij smalle letters kun je soms wel tot meer dan 280 gaan. Hoeveel tekens men moet invoeren is dus moeilijk te bepalen. Maar wij houden meestal 220 aan. Zorg dat de meta description niet te lang is waardoor het door Google wordt afgebroken.

SEO Keywords
Zoals je kan zien gebruiken wij geen meta Keywords. Vaak wordt gedacht dat deze nog van belang zijn voor je vindbaarheid. Wij denken echter van niet. Deze werden vroeger gebruikt om aan te geven wat de belangrijkste onderwerpen van de pagina waren. Deze keywords werden al snel misbruikt door deze vol te gooien met zoektermen en door er zelfs woorden in te plaatsen die niet voorkwamen op de pagina zelf.
Wat Google er nu echt mee doet weet natuurlijk niemand. Geloof je er nog wel in? Dan kan je hier nog steeds de keywords toevoegen. Voor een groen vinkje voor SEO in het winkel overzicht zijn alleen de SEO titel en de Description nodig.