Wij maken affiliate toegankelijk!

Partnerlinks

Om bij te houden welke bezoekers van een adverteerder op de site terechtgekomen zijn via de site van een affiliate en welke niet, wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Deze links krijgt een publisher van de adverteerder en is altijd uniek. De link die je krijgt is belangrijk om te bepalen op hoeveel commissie een affiliate recht heeft. Hoe voeg je zo’n link toe aan je website? 

In het menu ga je naar “vindbaarheid” en vervolgens klik je op “externe links”. Dit is waar je de link van jouw affiliate toe gaat voegen. Klik je hier op, dan kom je op de volgende pagina terecht.

Stellia handleiding partnerlink

Footer partnerlinks

De eerste stap partnerlinkjes toevoegen

Om je link toe te voegen klik je op “partnerlink toevoegen”, zoals in de afbeelding te zien is. Op deze pagina kun je ook zien welke links allemaal al op je website actief zijn. Als je op “partnerlink toevoegen” klikt, kom je op een nieuwe pagina, die er zo uit ziet. 

Stellia handleiding partnerlink

Footer partnerlinks

De keuzes hoe je een linkje gaat toevoegen

Dit is de pagina waarop je de link die je hebt gekregen van je adverteerder ook echt toe gaat voegen. Op deze pagina zie je een aantal verschillende onderdelen, die we hier één voor één door gaan lopen. 

URL
De eerste balk die je ziet is de balk voor de URL. Dit is het makkelijkste veld van de hele pagina. In dit veld kopieer en plak je simpelweg de link die je hebt gekregen van je adverteerder. Dit is het enige wat je hoeft te doen in dit veld. 

Weergaveopties
In het onderdeel “weergaveopties” kun je aanvinken waar je wil dat je affiliate link weergegeven wordt. Wil je dat de link alleen weergegeven wordt in de footer? Vink dan dit vakje aan. Wil je dat de link alleen weergegeven wordt in het menu? Vink dan dit vakje aan. Je kunt natuurlijk ook kiezen om je link op allebei de plekken weer te geven. Om dit te doen vink je simpelweg allebei de vakjes aan.

Als je ervoor kiest je link in de footer weer te geven, zal de link onder een soort kopje komen te staan. Dit kopje heet “partners” en geeft aan met welke adverteerders jij allemaal samenwerkt. 

Als je kiest om je link in het menu weer te geven, verschijnt de link in zijn geheel (of alleen het label als je dit invult) in het menu van je website. hier zal geen aparte rubriek voor worden aangemaakt. 

Follow
Als je je link in het veld voor de URL hebt geplakt, kom je bij het volgende onderdeel, waar “follow” bij staat. In dit onderdeel maak je de keuze of google de link mag volgen. Google zal dan onder andere de linkwaarde van je affiliate webshop meenemen. Kies je ervoor om dit toe te staan, dan kun je hier “nee” veranderen in “ja”. 

Wij raden je aan om affiliate linkjes altijd op no-follow te zetten. Gebruik je deze optie voor linkbulding dan kan het verstandig zijn deze op follow te zetten. 

Label
Het label van je link is misschien wel het belangrijkste voor het succes van je affiliate link. Een affiliate link is namelijk meestal een nogal lelijke, lange link en is niet iets waar mensen snel op zullen klikken. Om geld te verdienen wil je echter juist wel dat mensen op je link klikken. Om die reden kun je een label toevoegen aan je link. 

Een label zal je link vervangen door hetgeen wat je intypt als label. Je link blijft dan klikbaar, alleen dan in de vorm van dat wat je ingetypt hebt. Zo wek je meer vertrouwen, ziet het er professioneler uit en zullen meer mensen klikken.

Voorbeeld: je bent publisher voor een bedrijf zoals TUI. Je kunt dan bij het label voor je partnerlink van TUI invullen “TUI”. In plaats van de link zal dit label dan verschijnen in je footer of menu. 

Stellia handleiding partnerlink

Footer partnerlinks

Link toevoegen

Heb je al deze stappen doorlopen? Dan wordt het tijd om je link toe te voegen aan je website. Je klikt dan op de blauwe knop “partnerlink toevoegen”. Als je dit doet kom je terecht op het bovenstaande scherm, wat aangeeft dat je je link succesvol hebt toegevoegd. 

Nu kun je je website refreshen en zal je link of het label verschijnen op de plek die jij daarvoor gekozen hebt.