Wij maken affiliate toegankelijk!

Kortingscodes toevoegen

Ook het toevoegen van kortingscodes is binnen Stellia CMS heel gemakkelijk. In dit artikel leggen we uit hoe je een kortingscode aan de product-feed van een adverteerder die kortingscodes gebruikt kan toevoegen. Allereerst moet je zorgen dat je al een product-feed hebt toegevoegd. Heb je een product-feed aan je affiliate webshop toegevoegd en wil je er een kortingscode aan hangen, ga je naar promotiemateriaal > Kortingscodes. Hierna kom je in het onderstaande venster terecht.

Kortingscode toevoegen

Toevoegen kortingscodes

Nieuwe kortingscode toevoegen

Klik om een kortingscode toe te voegen op “kortingscode toevoegen”. Je kunt binnen dit veld ook aangeven dat er voor deze affiliate webshop geen kortingscodes beschikbaar zijn. Ook dan geeft deze winkel een groen vinkje in je winkeloverzicht.

Nieuwe kortingscode toevoegen binnen Stellia

Toevoegen kortingscodes

Zodra je op “kortingscode toevoegen” hebt geklik kom je in het bovenstaande scherm. Hieronder vertellen we je wat de verschillende velden betekenen en hoe de verschillende opties werken. Doorloop elke stap om met succes een kortingscode toe te voegen aan je affiliate webshop.

Feed

Als klikt op dit veld dan krijg je een lijst met product-feeds te zien die je hebt gebruikt binnen deze affiliate winkel. Vink hier de feed aan waaraan je een kortingscode wilt gaan toevoegen.

Code

Geef hier de kortingscode op die de adverteerder heeft meegeven. Let op dat je geen spaties mee kopieert. Dit kan namelijk resulteren in een ongeldige invoer op het moment dat de bezoeker van je affiliate webshop de code bij de adverteer invoert.

Korte omschrijving

De meeste adverteerders geven een korte omschrijving mee bij de kortingscode. Vaak zijn dit de voorwaarden wanneer een kortingscode geldig is. Bijvoorbeeld bij bestelling boven 25 euro, of eenmalig te gebruiken per bezoeker. Is deze omschrijving niet meegeleverd dan kan je hier eventueel zelf iets invoeren.

Definieer start- en einddatum

De meeste codes hebben een begin- en einddatum waarop ze geldig zijn. Dit kan je dan hier invullen. Zodra de einddatum is verstreken zal de kortingscode niet meer zichtbaar zijn op je website. Zodra je de bovenstaande stappen hebt doorlopen klik je op “Kortingscode toevoegen”. Je gaat nu terug naar het vorige scherm.

Hier zie je het venster van een kortingscode die met succes is toegevoegd aan een affiliate webshop van Stellia CMS. Je kan hier ook de kortingscode bewerken of verwijderen. Heb je een kortingscode toegevoegd dan geeft dit een groen vinkje bij kortingscodes in het winkeloverzicht binnen het CMS.

Kortingscode succesvol toevoegen

Toevoegen kortingscodes

Hier een voorbeeld hoe de kortingscode wordt weergeven op je affiliate website. Zodra de bezoeker op de kortingscode heeft geklikt wordt deze direct gekopieerd. Bezoekers van je affiliate webshop kunnen de code nu meteen gebruiken bij hun bestelling bij de adverteerder.

Kortingscode voorbeeld

Toevoegen kortingscodes

Extra achtergrondinformatie

Kortingscodes en last click model
Affiliate websites die alleen werken met kortingscodes kunnen een behoorlijke concurrent van jouw affiliate websites zijn. Bezoekers van je affiliate webshop gaan namelijk vaak nadat ze op jouw website hebben doorgeklikt alsnog op zoek naar kortingscodes op het internet. Met als gevolg dat je de last click kwijt bent. Een andere publisher met een kortingscode pakt dan de last click waardoor je in veel gevallen niet het recht hebt op de sale. De klassieke modellen van verloning werken bij veel affiliate netwerken op deze manier. TradeTracker heeft een keuzemogelijkheid voor het real attribution model waardoor publishers evenredig beloond kunnen worden in de hele click keten en dus niet alleen de last click wordt beloond. Toch zien wij nog veel adverteerders die niet voor het model kiezen om de hele keten te belonen. Heeft je gekozen adverteerder kortingscodes dan raden wij dus sterk aan deze te gebruiken zodat de last click niet naar een andere publisher gaat die deze kortingscodes wel inzet op zijn of haar affiliate website.

Ontwikkelingen afgelopen jaren met kortingscodes
We zien wel veranderingen in de markt bij gebruik van kortingscodes. Wij zien dat het aanbieden van kortingscodes door adverteerders zeer sterk terugloopt. En dat is eigenlijk maar goed ook! Sales die gekocht worden met kortingen worden namelijk veel eerder afgekeurd. Deze klanten brengen sneller hun aankoop terug naar de webshop van de adverteerder. Klanten die kopen omdat ze zijn overtuigd van de service en kwaliteit en niet alleen de prijs of hoge kortingen door middel van kortingscodes zijn beter betrouwbaar.