Wij maken affiliate toegankelijk!

Header afbeeldingen

De header is een afbeelding die op elke pagina in de winkel terug komt. Let dus goed op dat je hiervoor een geschikte afbeelding kiest. Wij hebben een koppeling gemaakt met Pexels.com. Hierdoor heb je een enorm aanbod afbeeldingen waaruit je kunt kiezen voor je header.

Header afbeelding Stellia

Header afbeeldingen

De eerste stap

Om een headerafbeelding toe te voegen aan je website, ga je naar “winkelopmaak” en vervolgens naar “header afbeeldingen”. Je komt nu op het bovenstaande scherm terecht. Dit is een overzicht van alle headerafbeeldingen die al toegevoegd zijn aan je website. Als je nog geen afbeeldingen toe hebt gevoegd, kun je dit hier makkelijk doen. Om te beginnen met het toevoegen van een headerafbeelding, klik je op “afbeelding toevoegen”. Je komt nu op het scherm terecht wat hieronder te zien is. Dit is waar je de afbeeldingen kunt gaan toevoegen. 

Header afbeeldingen

Header afbeeldingen

Upload afbeelding van je computer

Er zijn twee verschillende opties om afbeeldingen toe te voegen aan je website. De eerste optie is een afbeelding toevoegen door deze te uploaden vanaf je computer. Om dit te doen, moet je zelf natuurlijk eerst een afbeelding uitkiezen en downloaden. Let hierbij goed op! Je mag namelijk niet zomaar alle afbeeldingen downloaden. Alleen afbeeldingen zonder copyright mag je vrij gebruiken op je website. Zorg dus dat je een afbeelding hebt zonder copyright, anders kun je flinke boetes krijgen!

Als je een afbeelding hebt gevonden en opgeslagen hebt op je computer, klik je op “upload afbeelding”. Je komt nu in de opslag van je computer. Zoek hier de afbeelding die je had opgeslagen voor de header en selecteer deze. Voeg de afbeelding toe en klik o “afbeelding toevoegen”. Je hebt nu een header afbeelding toegevoegd.

Let op: wij raden aan minstens drie header afbeeldingen toe te voegen. Dit staat het mooist op je website, omdat er een soort slide show ontstaat. 

Een afbeelding vinden op Pexels

Je kunt ook heel erg makkelijk een afbeelding vinden op Pexels, een website waar Stellia mee samen werkt. Pexels biedt duizenden foto’s aan, geüpload door de fotograaf zelf en allemaal vrij om te gebruiken, zonder copyright. Hier hoef je dus niet op te letten of je foto wel copyright vrij is en je krijgt geen boetes voor het gebruiken van deze foto’s. Om dit te doen klik je op “zoek afbeelding”. Je komt dan op het volgende scherm terecht. 

Afbeelding kiezen Stellia

API koppeling via Pexel

In de zoekbalk typ je in wat voor afbeeldingen je nodig hebt. Heb je bijvoorbeeld een webshop voor computers? Typ dan in “computer”. Je krijgt nu een overzicht van foto’s die je allemaal kunt gebruiken. Kies de afbeelding die je wil gebruiken en die bij je website past. Klik op de afbeelding om hem te selecteren en klik op “afbeelding toevoegen” om de afbeelding aan je website toe te voegen. Ook hier raden wij aan minimaal drie foto’s te kiezen, voor het beste effect. 

Zo voeg je eenvoudig, snel en efficiënt afbeeldingen van hoge kwaliteit toe aan je website. Je loopt ook nog eens geen risico op boetes, zolang je foto’s gebruikt van Pexels. Daarom raden wij Pexels ook zeker aan!