Wij maken affiliate toegankelijk!

Google Ping

Google Ping! Als je website klaar is om bezoekers te ontvangen, dan is het verstandig bij Google aan te geven dat de website mag worden gecrawld. De sitemap van je website zal op dat moment worden toegevoegd aan de lijst van Google met sitemaps die nog moeten worden gecrawld. Je website zal niet veel later gevonden kunnen worden in Google.

Google Ping

Google Ping

Belangrijk om te weten bij gebruik van Google Ping

Gebruik Google Ping alleen als je affiliate website helemaal klaar is om bezoekers te ontvangen! Als je dit eerder doet kan dit grote gevolgen hebben voor je vindbaarheid. Pingen doe je dus zodra je een goede mapping en voldoende producten op je affiliate website hebt en niet verwacht nog veel te moeten veranderen aan je website. Vooral niet veranderingen die te maken hebben met het verwijderen van elementen zoals een complete product-feed of rubrieken. Later toevoegen van meer product-feeds of rubrieken kan juist een gunstig effect hebben. 

Je dient dus te voorkomen om na gebruik van Google Ping nog te wisselen van adverteerders of rubrieken. Het verwijderen van een bestaande product-feed of mapping zal zorgen voor veel 404 pagina’s binnen Google en dat kan een flink nadelige invloed hebben op de vindbaarheid van je affiliate website. Voorzichtigheid is dus geboden bij deze optie binnen het platform van Stellia CMS. De meest gestelde vragen over het gebruik van Google Ping beantwoorden we hieronder.

Wordt mijn site gegarandeerd door Google opgenomen?
Houd er rekening mee dat niet alle verzoeken die Google ontvangt, automatisch aan de index van Google worden toegevoegd. Wij hebben het echter nog niet meegemaakt dat het toevoegen van een website niet lukt. 

Wanneer is mijn affiliate website zichtbaar binnen Google?
Na gebruik van Google Ping kan het wel 10 dagen duren voordat je website wordt weergegeven in de zoekresultaten van Google. Google kan niet voorspellen wanneer of garanderen dat de url’s worden weergegeven in haar zoekresultaten. Google Ping geeft dus geen garantie dat je (complete) sitemap van je affiliate website daadwerkelijk in Google wordt gevonden. In de praktijk zal Google niet alle pagina’s in de zoekresultaten weergeven.

Hoe vaak kan ik deze optie gebruiken?
Om te voorkomen dat deze functie wordt misbruikt kan je Google Ping maximaal driemaal en maximaal eens per 14 dagen per affiliate webshop gebruiken. Meer heeft ook echt geen zin. Google heeft na de eerste keer echt wel door dat je website mag worden geïndexeerd.