Wij maken affiliate toegankelijk!

Google Maps API Key

Wanneer je een website hebt die ook maar iets te maken heeft met locaties, is het handig om daar een Google Maps kaartje op te verwerken. Heeft je website te maken met reizen? Laat dan zien waar iets is. Heeft je website te maken met activiteiten of misschien zelfs parkeerplekken? Ook dan is het voor een klant fijn om te zien waar iets zich bevindt op een kaartje. 

Om dit te kunnen laten zien moet je een Google Maps API key toevoegen aan je website. Dit doe je door naar “diensten” en vervolgens naar “Google Maps API Key” te gaan. Je komt dan op het volgende scherm. 

Stellia handleiding - Google maps API Key

Google Maps API Key

Het toevoegen van een Google Maps API key

Op dit scherm kun je heel eenvoudig je key plakken in het daarvoor bedoelde veld. Als je dit doet, komt er automatisch een Google maps kaartje op je website te staan. Je moet dan natuurlijk wel nog even op “instellingen opslaan” klikken. Een kaartje op je website ziet er zo uit:

Stellia handleiding - Google maps API Key

Google Maps API Key

Hoe kom je aan een key?

Een Google Maps API key kun je opvragen bij Google. Je voert een locatie in en krijgt daar automatisch een key voor, die je in kan voeren op de website. Dit werkt bij Stellia heel eenvoudig, omdat er geen plugins voor nodig zijn. 

Het gebruiken van Google Maps API kost wel geld. Hoeveel het je kost wordt echter berekend op basis van hoeveel mensen je website zien. Zit je onder een bepaalde ondergrens? Dan hoef je nog niet te betalen. Zo maak je nooit verlies op een Google Maps API.