Wij maken affiliate toegankelijk!

DNS instellingen

Heb je van ons zojuist een proefaccount gekregen of je ben net klant geworden? Dan begint hier je eerste stap op weg naar je affiliate website! Het begint allemaal met het registeren van domeinnamen bij een registrar zoals bijvoorbeeld Vimexx. Want zonder een domeinnaam kan je geen gebruik maken van het Stellia CMS platform. Hoe dit werkt leggen wij hier uit. Heb je deze handleiding al goed doorlopen, dan kan je de domeinnamen gaan toevoegen binnen je account van Stellia CMS

Vimexx

De domeinnamen registeren bij Vimexx

Laten we beginnen! Klik boven op het logo van Vimexx om gemakkelijk te controleren welke domeinnamen nog vrij zijn. Wij raden Vimexx aan omdat ze een erg gebruiksvriendelijk klantenpaneel hebben, en, ook niet onbelangrijk, ze hanteren een zeer scherpe prijs.

Tips bij het registeren van een domeinnaam:
Om gebruik te kunnen maken van het Stellia CMS hoef je alleen een domeinnaam te registeren zonder hosting pakket, want hosting krijg je er bij Stellia CMS al bij.
En let op het volgende: Heb je een domeinnaam gevonden waar “verhuizen” bijstaat dan betekent dat dat deze gekozen domeinnaam al bezet is.

DNS instellingen - VIMEXX

Registreren van domeinnamen

DNS template aanmaken bij Vimexx

Met deze stap kan je beginnen als je al domeinnamen hebt geregistreerd. Je gaat nu een DNS template aanmaken bij Vimexx. Dit heb je nodig om domeinnamen te koppelen aan Stellia CMS. Dit heet het verwijzen van de DNS.

Log nu in bij Vimexx. En ga vervolgens naar “gebruikers navigatie” (Menu links) en dan naar “DNS Templates” Vervolgens klik je op “DNS template aanmaken”

Tip van onze klantenservice:
Wij begrijpen dat dit ingewikkeld kan zijn. Maar als dit gelukt is, heb je meteen het moeilijkste gehad. Heb je hier hulp bij nodig, dan helpen wij je graag verder! Wij kunnen dan door middel van TeamViewer of Anydesk de DNS verwijzing naar het Stellia CMS platform aanpassen.

Vraag je af wat een DNS is?
Zonder DNS zou het gebruik van een domeinnaam niet mogelijk zijn. Het beste vergelijk je DNS met een telefoonboek. Je pakt een telefoonboek en je zoekt Jan Jansen op. Vervolgens staat achter Jan Jansen een telefoonnummer. Bij DNS is dit bijvoorbeeld meubels-goedkoop.nl met een IP-adres.

DNS instellingen - VIMEXX

Registreren van domeinnamen

Je gaat hier een DNS template aanmaken die standaard gebruikt gaat worden voor elke domeinnaam die je gebruikt binnen het Stellia CMS platform.

Volg in dit veld de onderstaande stappen:
1. Geef hier de naam “Stellia CMS” op
2. Vink “standaard” aan
3. Maak nu twee nieuwe regels aan met daarin: 
– Eerste regel naam: www
– Tweede regel naam: @
– Type: A (beide regels)
– Content: Content: dit is het IP adres dat je terug kan vinden in je welkomst email (beide regels).
– TTL: 5m (beide regels)
4. Klik vervolgens opslaan.

DNS instellingen - VIMEXX

Registreren van domeinnamen

Yes! Je hebt nu succesvol de DNS template aangemaakt. We zijn er nu bijna! Ga nu naar “gebruikers navigatie” en dan naar “DNS Templates” Klik nu op “Stellia CMS” Je komt vervolgens in het onderstaande scherm.

DNS instellingen - VIMEXX

Registreren van domeinnamen

Klik nu één voor één de domeinnamen aan die je wilt koppelen aan het platform van Stellia CMS. De “alles selecteren knop” lijkt namelijk niet altijd goed te werken bij Vimexx. Klik vervolgens op “Toepassen”

Is dit gelukt? Dan zijn je domeinnamen nu gekoppeld aan je account van Stellia CMS!