Wij maken affiliate toegankelijk!

Blog en Nieuwsberichten

Blogs helpen affiliate publishers om een stuk beter gevonden te worden op Google. Door zoekwoorden te verwerken in blogs, maar wel relevante content aan te bieden aan lezers, schiet je omhoog in de ranking en wordt je vindbaarheid steeds beter. Het toevoegen van blogs in Stellia is heel erg eenvoudig. Je kunt ervoor kiezen je blog te schrijven buiten Stellia en hem later toe te voegen, of je blog rechtstreeks in Stellia te schrijven. Hoe doe je dat?

Allereerst ga je naar “vindbaarheid” en klik je op het kopje “Footer blogs/nieuwsberichten”. Je komt nu op een pagina die er ongeveer zo uit ziet:

Stellia blogs

Je blog toevoegen

Om je blog of nieuwsbericht toe te voegen, klik je op “bericht toevoegen”. Als je dit doet krijg je een nieuw venster te zien, die bedoeld is om al je blogs op toe te voegen, zoals hieronder te zien is. 

Stellia CMS blog bericht maken

Je blog opmaken

In dit venster zie je een aantal opties voor het maken van je blog. We zullen je stap voor stap uitleggen wat elk onderdeel betekent en hoe je deze gebruikt. 

Hoofdafbeelding toevoegen aan je blog
Het eerste wat je zult zien, is de optie om een hoofdafbeelding toe te voegen. Een hoofdafbeelding is de afbeelding die zal dienen als een soort “voorpagina” voor je blog. Deze afbeelding is te zien als je een overzicht maakt van alle blogs die je post, én zal als een soort header boven je blogtekst staan.

Heb je al een afbeelding uitgezocht die je bij je blog wil hebben? Mooi! Je hoeft de afbeelding dan alleen maar up te loaden in Stellia en deze zal vanzelf bij je blog verschijnen. 

Heb je nog geen afbeelding voor je blog? Zoek dan een afbeelding die goed bij je onderwerp past. Zo maak je mensen geïnteresseerd in je blog, en geef je ze meteen een goed beeld van het onderwerp van je blog. Let hierbij wel op dat je geen foto’s gebruikt waar copyright op zit. Wanneer je dit wel doet, kan het namelijk zo zijn dat het bedrijf of de persoon die eigenaar van de foto’s is je aanklaagt. Dan kun je een geldboete of soms zelfs ergere straffen krijgen. Extra tip: Foto’s zonder copyright vind je op platforms zoals Pexels.nl. 

Titel
In dit onderdeel kun je een titel kiezen voor je blog. Voeg de titel dus niet in je berichttekst bij! Een titel moet het onderwerp beschrijven, de aandacht van mensen pakken en het liefst één of meerdere zoekwoorden bevatten. Deze zoekwoorden zorgen dat je blog goed gevonden wordt. 

Bericht
In dit onderdeel voeg je de tekst toe van je blog. Alle inhoud en content komt in dit blok te staan. Als je nog gen blog hebt, kun je natuurlijk ook hier beginnen met je blog schrijven. De ingebouwde tekstschrijftool komt met heel veel verschillende opties om je tekst precies te maken zoals jij wil. 

Je kunt via de “style” knop precies de stijl van je blog bepalen. Wil je verschillende subkopjes invoegen, een qoute invoegen of een stuk code schrijven? Het kan allemaal.

Met de “font size” knop bepaal je vanzelfsprekend hoe groot je tekst wordt. Je hebt hier de optie om te kiezen van 8 tot 36, maar aangeraden wordt om de grootte te houden op de standaardgrootte van 14. Dan komt de optie om je tekst dik te maken, met het “B” icoontje, schuin te maken met het “I” icoontje en een lijn onder je tekst te plaatsen met het “U” icoontje. 

Dan de optie om je lettertype te kiezen. Dit bepaalt hoe de letters eruit komen te zien. Hier kun je mee experimenteren, maar hou het het liefst gewoon zakelijk, dit komt professioneler over. Ook de kleur van je tekst kun je kiezen, maar opnieuw is het het beste om dit professioneel te houden. Dan heb je de mogelijkheid om lijstjes te maken door middel van bolletjes of een genummerde lijst, de positionering van je tekst te bepalen (aan de linkerkant, midden of rechterkant) en een tabel te maken. 

Als laatste kun je links, afbeelding en video’s in je tekst voegen. Het toevoegen van links is handig voor de linkbuilding van je website, maar daarover lees je hier meer. 

Definiëren van publiceer- en einddatum
Na het schrijven of invoegen van je tekst krijg je de optie om de publiceer- en einddatum van je blog te definiëren. Dat houdt in dat je een datum kunt kiezen waarop je blog op je website verschijnt en er weer afgaat. Dit kan handig zijn als je veel blogs hebt geschreven en deze niet allemaal tegelijk wil publiceren. 

Om de publiceerdatum van je blog te definiëren vink je aan dat je dat wil doen. Er zal een extra optie verschijnen, waar je de datum invult waarop je wil dat de blog op je website verschijnt. Je blog zal dan automatisch geplaatst worden op de datum die jij ingevuld hebt. 

Om de einddatum van je blog te definiëren, vink je dit opnieuw aan. Er zal dan, net als bij de begindatum, een balkje verschijnen waarin je de einddatum van je blog in kunt vullen. Als je dit doet zal je blog automatisch van je website verwijderd worden op de datum die je invult. 

Let op: het verwijderen van je blog wordt niet aangeraden. Als je een goede blog hebt geschreven is het niet nodig deze na een bepaalde tijd te verwijderen en is het zelfs beter om hem er gewoon op te laten staan. 

SEO-titel 
De SEO-titel van je blog is de titel die bezoekers zullen zien bij hun Google zoekresultaten. Het is dus belangrijk om een goede SEO-titel te kiezen.  

Om je SEO-titel in te vullen, typ je de titel die je wil gewoon in het balkje achter “SEO-titel”. Je hoeft hier verder niks voor te doen, dit zal automatisch gebruikt worden als SEO-titel. 

SEO-omschrijving
De SEO-omschrijving hoort bij de SEO-titel en is bijna hetzelfde. Het is de omschrijving van je blog die bezoekers in hun Google zoekresultaten te zien zullen krijgen. Daarom is ook de SEO-omschrijving erg belangrijk.

De SEO-omschrijving vul je in, in de balk die daarvoor bedoeld is. Net als bij de SEO-titel hoef je hierna verder niks meer te doen en zal deze automatisch gebruikt worden als SEO-omschrijving. 

Stellia CMS site

Stellia CMS blog bericht

Het resultaat! Je eerste blog staat nu online

Als je dit allemaal gedaan hebt, kun je klikken op “Bericht toevoegen”. Je blog wordt dan automatisch op je website geplaatst en iedereen kan deze lezen. Je blog of nieuwsbericht zal er dan ongeveer zo uitkomen te zien. Zo voeg je eenvoudig een blog toe in Stellia!