Wij maken affiliate toegankelijk!

Google Search Console

Indexeer je website in Google Search Console

Na het maken van een affiliatie site is het belangrijk om te zorgen voor een goede vindbaarheid op de zoekmachines. In deze handleiding leggen we uit hoe je jouw affiliate site in Google search console kan laten indexeren.

Startscherm Google search console

Stap 1: Ga naar Google search console

Om een website te kunnen toevoegen aan search console in Google ga je naar de volgende website klik hier om naar de website te gaan.

Stap 2: Maak een account aan

Heb je nog geen searchconsole aangemaakt? Dan word er eerst gevraagd een account te creëren doormiddel van een Google account dit kan een bedrijfsmatige gekoppelde mail zijn binnen Google of een Gmail account. Heb je al wel een searchconsole account? Log dan in.

Stap 3: Voeg een website toe

Nadat je een account hebt binnen searchconsole word je gevraagd om een website binnen je account toe te voegen. Heb je al een account klik dan links bovenin op een domein naam en dan op property toevoegen. Wij raden aan de methode URL-voorvoegsel te gebruiken omdat deze methode meerdere verificatiemethodes mogelijk maakt en daarom is het makkelijker om binnen Stellia te verifiëren.

Google search console verificatiemethodes

Stap 4: Site verificatie

Zodra je een domeinnaam hebt toegevoegd worden er verschillende methodes weergegeven om je site te verifiëren. We raden aan om te kiezen voor de HTML file of meta tag. Kies je voor HTML file? Klik dan download het bestand. Upload vervolgens het bestand binnen je Stellia account onder het kopje Diensten -> Site Verificatie Bestanden -> Bestand toevoegen -> Bladeren, na het uploaden moet je terug gaan naar search console en klik je op verifiëren. Nadat je de stappen succesvol hebt doorlopen is de site is nu toegevoegd aan search console, het duurt over het algemeen maximaal 2 weken voordat alle gegevens van de site zijn ingeladen.

Dit betekend niet dat Google al je websites heeft bekeken, maar binnen 2 weken zie je de eerste resultaten. Google gaat dan door middel van de sitemap periodiek je websites doorlopen, als Google denkt dat jouw website waarde heeft dan word deze geïndexeerd.

Google search console verificatie met HTML file
HTML file verificatie Stellia
Sitemaps Stellia site vinden

Stap 5: Sitemap toevoegen

Wil je direct alle content toevoegen van een site aan search console? Ga via Google naar de site toe waarvan je de sitemaps wil uploaden en typ het volgende achter de domein naam www.jouwdomeinnaam.nl/sitemap.xml. Op deze pagina zijn twee soorten sitemaps te zien general-sitemap.xml deze bevat alle niet product pagina’s en product/sitemap.xml deze bevat alle producten. Om de pagina’s kopieer je een van deze sitemaps of beide en plak je deze onder sitemaps > een nieuwe sitemap toevoegen.

Je kopieert dus twee links en plakt deze in Google search console. De voorbeelden zie je hieronder, de link gaat van https: tot .xml

Stap 6: Klaar voor gebruik en Analyse van de resultaten

Je site is nu succesvol toegevoegd aan search console! Hoe goed Google de sitemaps indexeert hangt af van hoe uniek en waardevol de content van je site is. Voorkom te allen tijde duplicated content en sites zonder meerwaarde voor Google, zorg voor voldoende blogs en rubriek teksten. In het geval dat er maar weinig pagina’s geïndexeerd zijn door Google kan je deze analyseren en gericht verbeteren. 

affiliate site in Google search console