Wij maken affiliate toegankelijk!

Affiliate Netwerken

Een affiliate winkel zonder producten of vakanties zal niets verkopen. Hoe kom je aan producten of vakanties voor je affiliate website? Door je aan te melden bij een affiliate netwerk! Door je aan te melden bij een affiliate netwerk kan je gebruik maken van het promotiemateriaal van adverteerders. Over het algemeen wordt binnen Stellia CMS gebruik gemaakt van de volgende materialen: product-feeds, tracking links, banners en kortingscodes. Dit advertentie materiaal wordt door affiliate netwerken geleverd. Daarnaast is het ook de plek waar de leads en sales die zijn gegenereerd worden bijgehouden en worden uitbetaald. Een affiliate netwerk is dus onmisbaar voor jou als publisher.

Het is belangrijk om je affiliate website pas aan te melden bij een affiliate netwerk als je ervan overtuigd bent dat je de thema lay-out & labels goed hebt ingesteld. Slecht uitziende websites zullen worden afgekeurd door een affiliate netwerk. Zorg er dus altijd voor dat je goed voor de dag komt.

Affiliate netwerken

Aanmelden affiliate netwerken

Wat is een affiliate netwerk?

Een affiliate marketing netwerk is een bedrijf dat zich toelegt op het bij elkaar brengen van affiliates en adverteerders binnen de affiliate marketing.

Wat zijn de hoofdtaken van een affiliate netwerk?

– Stelt advertentie materiaal beschikbaar voor de affiliate zoals product-feeds, tracking links, banners en kortingscodes die zijn aangeleverd door adverteerders;
– Houden het websiteverkeer bij dat tussen de website van de affiliate en de adverteerder plaatsvindt;
– Betaald gemaakte vergoedingen uit aan de affiliate en factureert dit door naar de adverteerder.

Wat zijn de grootste affiliate netwerken in europa?

Ben je net begonnen met affiliate marketing? Wij hebben niet alle netwerken op deze pagina vermeld. Een rondje Google zal je bij meer affiliate netwerken brengen. Maar de belangrijkste affiliate netwerken in europa zijn: Adtraction, Tradedoubler, TradeTracker, Daisycon, Partnerize en Awin. Elke netwerk heeft zijn eigen specialisme. Deze netwerken hebben een groot aanbod, zijn eenvoudig in gebruik en hebben een goede klantenservice. 

Adtraction

Adtraction

De kracht van Adtraction moet je zoeken in het persoonlijk contact. Door je bij dit netwerk aan te melden kom je al snel meer te weten over affiliate marketing. Adtraction onderscheidt zich verder door de vooruitstrevende software die in eigen huis is ontwikkeld en de unieke benadering van de markt alsmede de passie die Adtraction aan de dag legt voor affiliate. De lijnen zijn hier kort en je wordt snel geholpen. Het aanbod is wat minder groot dan bij andere netwerken omdat ze nog niet heel lang actief zijn in Nederland. De verwachtingen voor 2019 en 2020 over dit netwerk zijn echter hooggespannen. Wil je meer weten over Adtraction? Lees onze blog met Bart van Adtraction. 
Account aanmaken bij Adtraction

Tradedoubler

Tradedoubler

Tradedoubler is een affiliate netwerk gevestigd in Stockholm. Het netwerk werd in 1999 opgericht door Felix Hagnö en Martin Lorentzon. In de afgelopen 19 jaar hebben ze een schat aan zeer waardevolle adverteerders naar zich toe weten te trekken. Het is zeker de moeite waard om hier een kijkje te nemen en je zult merken dat ze dezelfde openheid hebben als Adtraction. 
Account aanmaken bij Tradedoubler

Tradetracker

TradeTracker

Tradetracker is vooral voor beginnende publishers erg gemakkelijk in gebruik en dit netwerk wordt daarom vaak als eerste gekozen. Stellia CMS heeft intensief contact met TradeTracker en om die reden kunnen wij de globale werking werking van dit netwerk uitleggen. Heb je na de korte introductie van TradeTracker nog vragen dan verwijzen we je naar de klantenservice van TradeTracker. 
Account aanmaken bij TradeTracker

Daisycon

Daisycon

Ook Daisycon is een affiliate netwerk dat haar beloftes tot op heden heeft waargemaakt. Ze hebben een sterk netwerk van publishers en adverteerders. Daisycon is actief door heel Europa, met de focus op Nederland, België, Duitsland en Frankrijk. Vele mooie partijen zijn hier aangesloten. Naast Tradetracker ook een aanrader voor beginnende publishers omdat ze een erg makkelijk platform hebben om mee te werken. 
Account aanmaken bij Daisycon

Partnerize

Partnerize

Partnerize biedt adverteerders een white label affiliate netwerk aan. Dit betekent dat adverteerders zelf het netwerk beheren. Dit kan gunstig zijn voor de publisher omdat hier de commissie vaak hoger ligt dan het gemiddelde. Nog nooit gehoord van Partnerize? Voorheen heten ze Performance Horizon Een bekende speler die een white label heeft bij Partnerize is CoolBlue. Hier kan je meer lezen over hoe CoolBlue het platform van Stellia CMS inzet binnen haar affiliate marketing campagnes. 
Account aanmaken bij Partnerize

AWIN

Awin

Awin is onderdeel van de Axel Springer en United Internet Groups. Het is een wereldwijd affiliate marketingnetwerk. Met ShareASale bestaat de Awin Group uit 15 kantoren wereldwijd, 1.000 medewerkers en 13.000 adverteerders. Grote namen hebben zich aangemeld. Het kan binnen dit netwerk soms lastig zijn om product-feeds op te halen en daarom hebben wij in onze blog een handleiding geschreven. Lees hier hoe je product-feeds kan ophalen bij Awin die bruikbaar zijn binnen het platform van Stellia CMS. 
Account aanmaken bij Awin

Vragen over de werking van een affiliate netwerk?

Uitgangspunt is dat de klantenservice van Stellia CMS alleen support geeft over het eigen platform. Heb je vragen over de werking van één van de affiliate netwerken dan vragen wij je contact op te nemen met het betreffende affiliate netwerk. Uiteraard weten wij wel alles over het advertentie materiaal en hoe deze in te zetten binnen het CMS. Als je daar vragen over hebt mag je ons altijd bellen of e-mailen.