Wij maken affiliate toegankelijk!
Geduld in affiliate marketing

Geduld is een schone zaak

Een van de belangrijkste competenties voor een affiliate marketeer is geduld. Het kan namelijk even duren voor je ook echt gaat verdienen aan je websites. Dit heeft te maken met verschillende factoren. Gelukkig geldt bij affiliate marketing wel bijna altijd dat de aanhouder wint. Iemand die genoeg tijd steekt in zijn of haar websites zal uiteindelijk zeker ene goed passief inkomen gaan verdienen aan de websites die hij of zij heeft. Hoeveel geduld moet je als affiliate marketeer hebben? En nog veel belangrijker, hoe hou je de motivatie vast in tijden dat je geduld op begint te raken? 

De eerste twee maanden

In de eerste twee maanden van de carrière van elke publisher wordt het geduld het meeste op de proef gesteld. Veel mensen verwachten binnen korte tijd al flink te gaan verdienen aan hun affiliate websites. Helaas is dit niet het geval. Net als met elke onderneming zal je eerst moeten investeren, voor je iets uit je onderneming gaat halen. In dit geval gaat die investering niet om veel geld, maar kan het wel om veel tijd gaan. Die tijd gaat zitten in verschillende dingen, maar in de eerste twee maanden zijn er twee grote factoren die veel tijd kosten.

De eerste factor is het ontdekken van de affiliate marketingwereld en de manier hoe je hier het beste mee om kunt gaan. Als beginnend publisher moet je nou eenmaal wat tijd investeren om te leren hoe alles werkt, van het maken van goede websites tot het vinden van de juiste merchants, branches en producten die je gaat promoten. De meeste beginnende publishers zijn minimaal een maand kwijt aan het maken van de eerste websites, vinden van adverteerders en alles wat daarbij komt kijken. Gelukkig is het wel zo dat het maken van een website vrij eenvoudig is via Stellia CMS en als je eenmaal door hebt hoe het werkt kost het maken van de basis voor een website niet meer dan een half uur.

Als je doorhebt hoe het maken van websites werkt en je hebt je eerste websites af, moet je je websites laten indexeren door Google. Dat houdt in dat Google zorgt dat je websites vindbaar zijn via de zoekmachines. Dit proces kan soms wel tot een maand duren, waardoor je eerste twee maanden voor de meeste publishers sowieso niet winstgevend zijn. 

Motivatie vasthouden als je met affiliate start

Tijdens deze eerste twee maanden is het belangrijk om niet op te geven. Het grootste deel van de beginnende publishers geeft in deze eerste twee maanden op, omdat ze niet snel genoeg geld verdienen. Na deze twee maanden gaan je websites als het goed is pas echt lopen. Het is dus verstandig het in ieder geval langer vol te houden dan twee maanden. Dat doe je het beste door ook deze periode leuk te maken voor jezelf. Je kunt met de laptop op schoot gewoon een serie kijken terwijl je aan je websites werkt om het leuk te houden. Je zou zelfs kunnen afspreken met een paar vrienden en samen websites gaan maken. Zo hou je deze tijd gezellig en leuk en zorg je ervoor dat je de motivatie niet meteen verliest. 

Na twee maanden

Na twee maanden ga je als het goed is langzaam toewerken naar je eerste echte sales. Je website zal langzaam maar zeker gevonden gaan worden door klanten en je verdient misschien al wel wat geld. Ga er alleen niet vanuit dat je nu niks meer hoeft te doen en slapend rijk zult worden. Het hebben van affiliate websites vergt namelijk ook na opzet nog aandacht. Om je vindbaarheid te vergroten is het slim content te gaan schrijven, bijvoorbeeld in de vorm van blogs of artikelen. Naarmate je website gevuld wordt met content, groeit de vindbaarheid en maak je steeds meer sales. Je kunt je websites ook laten groeien door advertenties te maken, bijvoorbeeld via Google AdWords. Op deze manier komt je website boven aan in de zoekresultaten, zonder dat je hem helemaal hoeft te vullen met content. Nadeel hiervan is wel dat het veel geld kan kosten en je niet zeker weet of je dat terug gaat verdienen. Voor beginnende publishers is het dan ook aan te raden dit niet doen, maar liever wat tijd te steken in het maken van content om je website zo organisch te laten groeien. 

De aanhouder wint en geduld is een schone zaak! 

Als je niet opgeeft en genoeg geduld hebt, kun je na een tijdje wel degelijk flinke resultaten gaan zien. Er zijn publishers die na een jaar al een passief inkomen van tussen de 1000 en 2000 euro per maand hebben. Dit bereik je natuurlijk alleen door tijd te investeren en bovenal vol te houden en in jezelf te geloven. Als je aan je website blijft bouwen, content blijft toevoegen en zorgt dat je website goed geoptimaliseerd is voor de zoekmachines, kan groei bijna niet uitblijven. Werk je een paar jaar consistent aan je websites, verbeter je strategieën en leer je veel over marketing terwijl je bezig bent, zou het zomaar kunnen dat je na een aantal jaar een goed gesmeerde boterham verdient aan je affiliate websites. 

Kortom, de aanhouder wint. Geef niet op als je niet meteen zwemt in het geld. Probeer je motivatie vast te houden door het werken aan je websites te verwerken in je dagelijkse routine. Als je bijvoorbeeld elke avond een uurtje werkt aan content voor je websites, pluk je daar al snel de vruchten van. Zet gewoon wat muziek op en ga er even aan werken. Geduld is een schone zaak en het zal zich op de lange termijn zeker uitbetalen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *