Wij maken affiliate toegankelijk!
Dion vertelt - adverteerders zoeken

Zo vind je goede adverteerders

Een veel gestelde vraag van beginners is: hoe kom ik aan adverteerders? Ook ik wist een paar maanden geleden niet hoe ik dit voor mij moest zien. Echter is het heel simpel. Je hebt verschillende affiliate marketingplatformen waar publishers en adverteerders samenkomen. De twee bekendste zijn TradeTracker en Daisycon. Het werkt simpel, snel en overzichtelijk. Wel is het zaak om productfeeds van goede adverteerders op je website te zetten.

Wat zijn goede adverteerders?

Goede adverteerders hebben hun zaken op orde. Dit betekent dat ze goede feeds leveren met voldoende informatie, een fijne rubriekenindeling scherpe foto’s. Bovendien geven ze zo vaak mogelijk een update als er nieuwe producten of rubrieken zijn. De meeste doen dit netjes, maar een aantal – vaak onbekendere merken – doen dat niet. Het gevaar is dan ook dat je jouw websitebezoekers naar een flapdrol van een adverteerder stuurt. Bijvoorbeeld naar een site die zeer traag is of slechte producten verkoopt. Hiermee win je geen klanten. Pleur dus niet lukraak wat adverteerders op je website, maar kijk goed naar wat voor website jij mensen doorstuurt.

Geduld met adverteerders

Heb je een van je websites aangemeld bij TradeTracker of Daisycon? Dan moet je als eerst geaccepteerd worden door het affiliate netwerk zelf. Zorg dus voor een goede omschrijving van je website en schrijf je doelen op. Vervolgens is het zaak om je aan te melden bij adverteerders. Ook zij kunnen je accepteren of afwijzen. Soms gebeurt dit binnen een dag, soms binnen een maand. De ene adverteert is er meer mee bezig dan de ander. Accepteer dat en werk rustig verder. Al met al is het dus zaak om zorgvuldig adverteerders uit te kiezen en geduld te hebben met aanmeldingen. Dan komen de sales vanzelf.

Start een affiliate site