Wij maken affiliate toegankelijk!
Dion Vertelt - niches

Dion vertelt: Zo vind je de beste niches

Bestaan perfecte niches?

Sinds een week ben ik officieel affiliate marketeer. Het betaalde account bevalt mij tot nu toe goed; de handleiding op de website en de uitstekende bereikbaarheid van Hans geven mij een gerust gevoel. Op deze wijze kan ik een gedegen basis leggen voor mijn twintig webshops. Via Stellia CMS kan dat razendsnel, maar alsnog raad ik aan ruim de tijd te nemen om domeinnamen te vinden, websites op te maken en niches te zoeken. Puur omdat dit maar eenmalig hoeft. Je doet er echt je voordeel mee als de basis er strak uitziet. Hoef je daar in de toekomst in ieder geval niet meer naar om te kijken.

Zoeken naar niches die goed verdienen

Als het goed is weet je inmiddels wat een niche is. Eigenlijk is het simpel gezegd een gekaderd onderwerp waarbinnen jij diensten/producten gaat promoten van adverteerders. Maar wat nou een goede niche is waar veel mee te verdienen valt is een vraag zonder eenduidig antwoord. Na een wederom flinke speurtocht op het internet ben ik namelijk niet veel wijzer geworden. Toch zijn er een aantal belangrijke dingen waar je op moet letten.

Hier let je op bij het vinden van een niche

De eerste tip waar ik daadwerkelijk wat aan had is misschien een inkoppertje, maar toch nuttig om te melden: denk niet te groot, maar ook niet te klein. Een webshop over alleen cavia’s is te ‘klein’, maar een website met producten over alle dieren die je maar kunt bedenken, van huisdieren tot boerderijdieren gaat ook weer wat te ver. Beperk je bij voorkeur tot huisdieren in dit geval.

Kies daarnaast niches waar jij affiniteit mee hebt. Ik heb bijvoorbeeld niets met auto’s en dergelijke. Je zult begrijpen dat ik geen webshop ga beginnen met auto-artikelen etc. Niches moeten mij aanspreken, alleen dan is de motivatie dusdanig op peil om er iets moois van te maken en content over te schrijven. Een mooi voorbeeld daarvan is koken. Dat is iets wat ik erg leuk vindt en waar ik gemakkelijk over schrijf. Mede daarom ben ik gemotiveerd daar een prachtige website van te maken met een mooie domeinnaam, sprankelend logo, bijpassende producten en waardevolle content. Hoe gemotiveerder je bent, hoe meer je er aan werkt en hoe sneller je geld zult verdienen.

In mijn volgende blog schrijf ik over concurrentie in affiliate marketing.

Start een affiliate site