Wij maken affiliate toegankelijk!
Dion vertelt: waarom affiliate marketing

Dion vertelt: Waarom ik voor affiliate marketing kies (en niet dropshipping)

Dropshipping of affiliate marketing?

Ongetwijfeld ben je tijdens je zoektocht naar geld verdienen op het internet twee kernbegrippen tegengekomen: dropshipping en affiliate marketing. In deze blog leg ik uit waarom ik weloverwogen voor affiliate kies.

Manieren om online geld te verdienen

Tijdens mijn zelfstudie naar online geld verdienen ben ik vooral de volgende manieren tegengekomen: e-books schrijven, cursussen/workshops aanbieden, webinars organiseren, dropshipping en affiliate marketing. De drie eerstgenoemde zijn vooral interessant voor mensen die gespecialiseerd zijn in een bepaald vakgebied en hun kennis en ervaring middels een e-book of (online) cursus willen verspreiden. Voor mij als 23-jarige student niet van toepassing. Dropshipping en affiliate bleven over. Beide vakgebieden heb ik bestudeerd. In eerste instantie dacht ik dat er weinig verschil tussen beide zit, maar de verschillen zijn des te groter en belangrijk om te vermelden.

Dropshipping

Bij dropshipping verkoop jij letterlijk andermans producten. Hierin draag jij complete verantwoordelijkheidvoor alles wat bij een (online) winkel runnen komt kijken. Denk aan klantcontact, verzending, retourzendingen, klachten, defecte producten, niet aangekomen producten enzovoorts. Nu wil ik dropshipping niet per definitie afkraken, maar er komt flink wat verantwoordelijkheid op je schouders te liggen. Helaas lees je hier verdacht weinig over. Alleen de succesverhalen staan bovenaan. Verkijk je hier dus niet op en wees je er bewust van voordat je een keuze maakt.

Affiliate marketing

Affiliate marketing spreekt mij véél meer aan. Het enige wat je namelijk doet is andermans producten promoten op jouw eigen website. Wil jouw websitebezoeker wat kopen? Dan wordt hij of zij direct doorgestuurd naar de adverteerder en de boel zal daar afgerekend worden. Op dat moment zal de kassa gaan rinkelen. Jij krijgt daar namelijk commissie voor. Klinkt simpel. Misschien een beetje te simpel.

In mijn volgende blog vertel ik drie dingen die je moet weten voordat je met affiliate marketing begint.

Start een affiliate site