Wij maken affiliate toegankelijk!
Affiliate feeds - Dion vertelt

Dion vertelt: Tijd voor productfeeds (adverteerders)

Product feeds toevoegen

Na twee weken zien mijn twintig websites zien er startklaar uit; ze zijn voorzien van logo’s, aansprekende kleuren en een mooi icoontje. Het fijne van Stellia CMS is dat dit ‘bouwproces’ razend snel gaat. Met WordPress ben je al snel een week per website bezig. En dan heb ik het nog niets eens over het onderhoud e.d. Toch mist er nog iets heel belangrijks op de websites. Product feeds! Zonder adverteerders geen inkomsten, en daar doen we het uiteindelijk voor, toch?

Affiliate netwerken

Een veel gestelde vraag van beginnende affiliate marketeers is: hoe kom ik aan mijn adverteerders? Ook ik dacht daar van te voren veel over na. Echter stelden veel kenners mij gerust dat dit niet zo veel voor stelde, dat bleek juist. Het enige wat je hoeft te doen is je aanmelden bij een affiliate netwerk zoals TradeTracker of Daisycon. Deze netwerken staan bomvol adverteerders die graag met jou willen samenwerken. Vervolgens meld je jouw websites aan met een goede omschrijving en voilà; jouw websites staan in een affiliate netwerk.

De volgende stap is het zoeken van adverteerders die bij jouw webshop passen. Dit gaat gemakkelijk middels categorieën. Je meldt je aan bij adverteerders door slechts één klik op de knop. Daarna krijg je te horen of ze met je in zee willen of niet. Vaak is dit wel het geval, maar een enkele keer ook niet.

Producten op jouw website

Ga je samenwerken met een adverteerder? Goed bezig, dan is de mogelijkheid om geld te verdienen nog maar een stapje van je verwijderd. De product feeds op je Stellia website zetten gaat relatief makkelijk, maar vergt wel wat uitleg van de klantenservice. Hans legt je haarfijn uit hoe dit werkt. Snap je het niet? Geen probleem, dan legt hij het rustig nog eens uit. Daarnaast staat een uitgebreide handleiding op de website om jou op weg te helpen. Voor mij zijn beide manieren echt een uitkomst. Als ik iets niet snap weet ik binnen no-time wat ik moet doen. Des te sneller gaat het hele proces! Momenteel staan mijn twintig websites met producten online.

In mijn volgende blog vertel ik over SEO titel & omschrijving.

Start een affiliate site